Plassmangel i barnehagen i Høyjord

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevHei, vi flyttet til Høyjord i 2017. Kort tid etter ble jeg gravid. Dette var veldig ønsket, og vi gledet oss til å starte familie i Høyjord. Jeg fikk så vite om at det var dårlig kapasitet i Høyjord barnehage, og at de trengte å bli utbygd.

Var så i møte i Andebu, for å støtte denne saken. Noe som var totalt bortkastet tid, da det ikke hadde noe å si at en var der og viste engasjement.

Det ble så avvist, fordi det var viktigere med ting i Sandefjord sentrum.

Da min lille frøken ble født i desember, hadde hun ingen barnehagerett heller da høsten 2018. Søkte rundt på barnehager, endte så opp i Espira Sundbyfoss.

En av grunnene til at vi flyttet hitr var nettopp den lille søte barnehagen og skolen, da det er skjermet og koselig. Ble så beroliget med at det ikke var nødvendig med utbygging da det i år (høst 2019) ville være altfor mange ledige plasser.

Var fornøyd med dette og har planlagt rundt at hun skal få starte på den barnehagen og bli kjent med barn i sitt nærområde.

Da vi var på besøk etter å ha søkt på den, fikk vi den knusende beskjeden om at det var mye pågang, og siden hun ikke starter på skolen neste år, og heller ikke har søsken der, var det liten sjanse for at hun fikk plass. Hun står nå på venteliste, og fikk tilbud om plass på Elverhøy barnehage, som er den som er lengst unna her vi bor i Andebu. 

Vi vil ikke bytte barnehage på jentungen tre ganger, så vi blir der vi er fram til hun får plass i Høyjord barnehage, men en må jo si at dette gjør at en får lyst til å flytte nærmere den, når det nå ser ut som at hun kanskje ikke kommer inn på flere år.

Vet ikke hvem jeg skal snakke med eller hva man skal gjøre for å komme fram med dette?

Jeg vet at det ikke er bare meg som sliter med det samme. Og hvor lenge skal dette pågå?

Naboen har nå født en liten gutt, som da gjerne skulle gått i barnehage til neste høst. Da vil det jo være samme problem ...

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags