Fra én barnehage til en annen: Stå på!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Vi vil fortelle de organiserte i Fagforbundet ved Krokusen barnehage i Sandefjord at vi støtter streiken deres! Hjertelig hilsen Fagforbundets medlemmer ved Bispehaugen barnehager i Trondheim.

DEL

LeserbrevVi jobber i en kommunal barnehage i Trondheim. Dere jobber i en privat barnehage i Sandefjord.

Begge legger vi ned like mye energi, omsorg, svette og tårer i arbeidet vårt. Vi bryr oss, vi strekker oss og vi gleder oss over jobben vi utfører! Vi er begge strålende i den jobben vi gjør!

Dere har lenge stått på kravet om tariffavtale, og 22. august måtte dere dessverre gå ut i streik. Ingen vil gå ut i streik, vi streiker fordi vi må; Og vi støtter dere!

Det er soleklart for oss at dere må få tariffavtale og de samme lønns- og pensjonsnivåene som oss offentlige barnehager. Private barnehager får de samme tilskuddene som offentlige barnehager, og det er ingen grunn til en slik forskjellsbehandling.

Dessverre har advokater i Fagforbundet bekreftet at det bedrives streikebryteri hos dere; Det blir satt inn vikarer for å dekke opp for dem som er i streik. Det kan gjøre kampen deres lenger enn den burde være, men vi støtter dere og står sammen med dere.

Det er et spørsmål om respekt! Det er så totalt unødvendig at dere – i 2018! – må ta en så grunnleggende kamp; Det som har skapt det Norge vi har i dag er trepartssamarbeidet og tariffavtalene mellom oss arbeidere – vi som gjør jobben - og arbeidsgiver.

Derfor heier vi på dere, og ønsker dere styrke til seier i kampen for en rettferdig tariffavtale! Det er dette vi betaler kontingenten vår for – at hver og en av oss skal kunne ta kampen med 360.000 medlemmer i ryggen!

Stå på! Sammen er vi sterke!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags