Hva ønsker barnehagene seg til jul?

Av
DEL

LeserbrevKjære julenisse og politiker: Her kommer ønskeliste fra barnehagene i Sandefjord

Viser til Rune Hoff Johannesens innspill i Sandefjords blad den 07.12, og kan med hånda på hjertet si at vi kjenner igjen beskrivelsene hans. Dette gjelder også for de kommunale barnehagene. Det er betimelig å stille spørsmål rundt kvalitet og utarbeidelse av standarder for kvalitet i barnehagen, når man vet at budsjettene er et minimum av det minimale - med tanke på forsvarlighet.

Realfagssatsing, digitalisering og implementering av ny Rammeplan for barnehagen er noen stikkord, og er positivt ladete begreper. Utdanningsforbundet er selvfølgelig svært tilfreds med at kommunen satser stort og systematisk for å få til kompetanseløft i barnehagene. Dette er til det beste for barna og for de som er satt til å utøve samfunnsmandatet. Samtidig er det på sin plass å vise frem medaljens bakside! Ved kompetanseheving vil barnehagene til tider tømmes for personale, uten at det erstattes med andre voksne. Hvordan er det da mulig å opprettholde et optimalt likeverdig barnehagetilbud? Det er ikke penger i barnehagene til å dekke opp for vikar når ansatte sendes på kursing. Som det vises til tidligere er det mange store satsinger som foregår i barnehagene. Da er det vel et paradoks at budsjettene i barnehagen ikke gjenspeiler noe av dette? Vi vil atter en gang minne politikere (og julenissen) om at kvalitet koster! Og vi har da vel ikke råd til å la være?

Vi ber på våre knær, øverst på vår ønskeliste står: Penger til barnehagene, slik at kompetanseløft lar seg gjennomføre, og kan bli en realitet!

Med ønsker om en riktig god jul!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags