Jeg håper vi slipper å bli veldig godt kjent i sommer – men det er mye opp til deg

RC jotun er en av Røde Kors' båter i beredskapm der frivillige som Sigbjørn Ljusnes (innfelt) jobber for deg.

RC jotun er en av Røde Kors' båter i beredskapm der frivillige som Sigbjørn Ljusnes (innfelt) jobber for deg.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Heldigvis har vi ikke møttes på ordentlig ennå. Jeg håper at vi slipper å bli veldig godt kjent, men det er mye opp til deg.

DEL

LeserbrevJeg har ikke stått opp midt på natta, tatt på meg uniformen og gått ut i sommernatten for å lete etter deg.

Du har ikke bitt tennene sammen av smerte når jeg har tatt hånd om det forstuede håndleddet ditt på svaberget. Du har ennå ikke opplevd å bli dradd opp av vannet. Jeg har ikke sett redselen i øynene dine når vi kjører kameraten din inn til land i Røde Kors-båten med hjertestarteren klar.

LES OGSÅ: Tok med statsministeren til sjøs

Du kjenner meg igjen om du får bruk for meg. Da skal du vite at jeg og de andre er godt trent og klar til å hjelpe deg. Grunnopplæringen vår er på nesten 100 timer før vi drar på aksjon.

Hvert tredje år tar jeg en skriftlig prøve for å sjekke at kunnskapen min er oppdatert.  Jeg bruker mine frihelger og min ferie på å være din redningskvinne eller redningsmann. Jeg er én av omtrent 1.200 frivillige kvinner og menn fra Røde Kors som bruker sommerferien min på deg. Vi er i beredskap, klare til å rykke ut på kort varsel når alarmen går.

Vett til å unngå meg

Jeg tror vi begge håper at jeg slipper å bruke det jeg har øvd på denne i sommer. Ikke alt er opp til deg, men du kan gjøre mye for å unngå å få bruk for meg. I påsken hører vi om fjellvettreglene – og de er like aktuelle hele året. Hva med å ta et standpunkt denne sommeren om at du skal bruke redningsvesten, eller være klar i hodet når du skal bade.

Spesielt du som er mann og over 40 år bør være oppmerksom, dessverre topper du drukningsstatestikken. Vi liker menn i vest - derfor har vi #barskivest kampanjen vår. 

Vi håper du har glede av båten din denne fantastiske sommeren. Enda bedre er det om du har sjekket motoren, sørger for å ha førstehjelpsutstyr om bord og ikke minst kan kalle på hjelp hvis uhellet skulle være ute. Det beste er jo om du har VHF om bord, men mobiltelefon kan være et alternativ nær land. Husk at vi finner deg mye raskere hvis du vet hvor du er. Derfor må du jo med deg sjøkart og kartplotter.

Sjekk lista: Kundene i denne butikken bidrar mest til Pantelotteriet

På veien hjem

På vei hjem fra en trygg sommerferie kan du gjerne sende meg noen tanker ved å trykke på Røde Kors-knappen når du panter flaskene dine. Da er du med på å støtte det frivillige arbeidet jeg og 50.000 andre frivillige i Røde Kors gjør hele året, på hverdagene som i ferien.

Mange steder i Sandefjord finner du også pantekontainere merket med Røde Kors. Røde Kors avdekker, hindrer og lindre nød og lidelse. Beskytter liv og helse.

Ha en riktig god sommer.

Sigbjørn Ljusnes

Korpsleder

Sandefjord

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags