Brannstasjonen kan være den unike muligheten mange i kulturlivet har drømt om

Av

Ideen om å legge ned Sandefjord brannstasjon og ha felles stasjon med Larvik åpner noen spennende muligheter for byens kulturliv.

DEL

MeningerBrannstasjonen kan bli alt det kulturlivet i Sandefjord savner og mangler. Her kan det bli blackbox, intimscene, verksteder, studio, øvingslokaler og galleri. Jeg nevner dette, fordi jeg mener innspillet mitt kan være en del av beslutningsgrunnlaget når saken skal opp til politisk behandling.

I likhet med alle andre kulturarbeidere her i byen, brenner jeg for at byens kulturliv skal få best mulig vilkår. Egnede lokaler er alfa og omega for musikere, dansere, skuespillere og kunstnere. Ikke minst er det viktig å legge til rette for et miljø hvor de ulike kunstartene kan dele ressurser og erfaringer og spille hverandre gode. Sandefjord brannstasjon kan bli alt dette og mer til.

På under ett år

Dersom det nå bestemmes å samlokalisere Sandefjord og Larvik brannvesen i Larvik, kan Sandefjord brannstasjon stå ferdig som en komplett kulturarena på under ett år. De store garasjene og god takhøyde åpner for nettopp de ombyggings- og innredningsgrepene som må tas når et eksisterende bygg skal utvikles til kulturelle formål.

Dessuten er det god plass på tomta til fremtidige utvidelser.

For å lykkes med denne ideen må noen tenke sånn passe stort og bare gjøre det.

Unik mulighet

Glem i så fall blackboxen på Hjertnes. Skap en selvstendig arena, på en armlengdes avstand fra rådhuset, hvor unge kulturutøvere, amatører og profesjonelle kan møtes og skape kunst, forestillinger, konserter, festivaler og workshops. Sandefjord brannstasjon kan være den unike muligheten mange i kulturlivet har drømt om.

Sandefjord brannstasjon har reddet utallige menneskeliv opp gjennom årene. Dyktige brannmenn har slukket branner og rykket ut når liv og helse sto på spill.

Kultur er helsebringende

Som en kulturarena vil brannstasjonen fortsatt kunne fungere livreddende. Kultur er som alle vet helsebringende, rus- og kriminalitetsforebyggende. Kultur er også steds- og identitetsbyggende.

Til tross for alle de positive effektene av å satse på ungdom og kultur, hevdes det fra tid til annen at kulturmidler er bortkastede skattepenger.

Det er derfor fristende å minne om hva Storbritannias statsminister Winston Churchill svarte da han under 2. verdenskrig ble spurt om hvorfor han ikke kuttet bevilgningene til kunst og kultur til fordel for våpen og bombefly: «Then what are we fighting for?».

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags