Bobilparkeringen

Fra bobilparkeringen i Flekkefjord og som er en suksess.

Fra bobilparkeringen i Flekkefjord og som er en suksess. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg har tidligere kritisert kvaliteten på bobilparkeringen i Sandefjord, og når man nå utlyser en konkurranse for å få en ny driver, bør søkere tenke seg om. Sandefjord kommune søker personer som kan drive denne plassen utelukkende basert på den prisen de er villige til å tilby kommunen. Sandefjord kommune ønsker størst mulig profitt ut fra bobilparkeringen, noe den som vinner konkurransen, må betale for å få lov til å drive.

Kommunen snakker om vage planer for et servicebygg og større arealer, men hva betyr det? Administrasjonen i Sandefjord kommune ser ikke på bobilparkeringen som et aktivum for Sandefjord kommune, noe man vil utvikle videre.

Bobilparkeringen i Sandefjord trenger virkelig en oppgradering, den er nå ikke noe Sandefjord burde være bekjent av. Men det krever vilje fra Sandefjord kommune til å gjøre noe.

Administrasjonen ser dette som noe man kanskje bør ha i disse tider fordi andre har det, de ser det ikke som et aktivum for Sandefjord by og dets handelsstand.

Kommuner ellers rundt i Norge har innsett at bobilturister stort sett er velhavende mennesker som også trenger mat, drikke, opplevelser og hva det måtte være. Kommuner rundt om i Norge har forstått dette, blant annet vår naboby Tønsberg har forstått dette og utvider sine bobilparkeringer (ja, i flertall).

Dersom ikke Sandefjord kommune er villig til å stille arealer og bygningsmasse til disposisjon for en profesjonell sentrumsnær bobilparkering i stedet for å fokusere på noen få tusener i leieinntekt, så bør søkere avstå fra å søke.

Det beste for Sandefjord er visstnok å tenke stort – det gjør man ikke her.

Artikkeltags