Ønsker mindre bompenger

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi er to elever fra Sandefjord videregående skole, og vi er lei av at det er for mye bompenger. Vi er ivrige håndballspiller så vi er mye ute og reiser, spesielt med bil. Det blir veldig dyrt å spille kamp på grunn av bompenger. Vi kan bruke opp til flere tusen hver måned bare på bompenger. Nå er det nok, bompenger må fjernes, eller i hvert fall minske.
Vi har nå jobbet med å få støtte rundt i Sandefjord med å ha underskriftskampanjer, støtte fra lokale organisasjoner, og prøvd å overbevise politikere og partier. Dette har gått veldig greit, selv om mange politikere ikke blir lett overbevist, men det var vært et forsøk.
Etter kort tid skjønte vi at det er nesten umulig å fjerne bompenger helt. Vi har hørt om en annen metode å betale bompenger på som høres fornuftig ut, sånn at det ikke skal være så urettferdig når det gjelder bompenger. Denne metoden heter rettferdig veiprising, som Arbeiderpartiet støtter. Veiprising går ut på å basere utgiftene på hvor langt, når på døgnet og hvor du kjører, og hvor mye kjøretøyet forurenser. Dette kan bli gjort ved bruk av GPS-teknologien.
Vi syntes denne metoden burde bli brukt, fordi det er altfor mye bompenger rundt om i Norge som er urettferdig fordelt. Derfor burde veiprising bli brukt sånn at utgiftene blir mer jevnt fordelt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags