Utsikt er én ting. Innsikt er noe annet, Grethe Reizer

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Hunsrød-feltet som boligfelt ble etablert omkring 1980. På nittitallet ble det planlagt å utvide Hunsrød-feltet østover. Et stort jordbruksareal, mange ganger større enn det Reizer er umåtelig bekymret for nå, sto for fall da.

DEL

LeserbrevUndertegnede og andre naboer var meget engasjerte den gangen for å påvirke politikere, hvor målet var at feltet fikk beholde sitt landlige preg. Men til liten nytte. Utvidelsen kom, og fasiten ble store fortetninger. Likevel trives vi her på Hunsrød, og lever i fred og fordragelighet med våre nye naboer, i tillit og respekt for de demokratiske prosesser.

Reizer kjemper nå en tilsvarende kamp vi gjorde på nitti tallet. En ny utvidelse nå vil berøre henne, noe hun åpenbart misliker. Jeg vet jo hvor hun bor, og har ingen vanskeligheter med å forstå at hun ønsker å beholde sin landlige utsikt. Dette er i og for seg helt legitimt.

Men de vikarierende argumenter hun tyr til for å beholde sin utsikt har jeg ingen respekt for. Hennes nådeløse kritikk av Brunstad Christian Church (BCC) og «rørende omsorg» for dyrkbar mark ble først kjent for de fleste av oss etter at hun ble oppmerksom på hvem som eide nabotomta. Nye boliger her vil ta utsikten hennes.

I stedet for å være ærlig, og kjempe for sin utsikt, denger hun gjentatte ganger løs på menigheten som eier nabotomta med bred penn. Nå senest i et leserinnlegg som sto på trykk i SB 28. mai.

Undertegnede med flere andre innbyggere i Sandefjord lever lykkelig med sine familier og venner i den menigheten hun til stadig forsøker å demonisere og til dels kriminalisere. Vi er ikke med i noen sekt. Vi er med i en kristen menighet som blant annet har et fantastisk godt tilbud for våre barn og ungdommer. Ellers lever vi et stille og rolig liv der vi bor.

Det vil ellers være bortkastet tid å imøtegå Reizers mange fantasifulle påstander her, som i beste fall er upresise og fulle av fakta feil. Hvor sanne eller dokumenterbare hennes drøye påstander er spiller åpenbart liten rolle der i gården. Det ser ut til at målet helliger middelet.

Respektløst går hun til verks med sine vikarierende motiver for å beholde sin utsikt. Derfor viker hennes negative karakteristikker av BCC og hennes påtatte omsorg for dyrkbar mark patetisk i denne sammenheng, når motivet egentlig er å beholde sin landlige utsikt. Det er derfor ikke for mye å kunne forlange litt mer innsikt med hensyn til argumenteringen for din utsikt for fremtiden Grethe Reizer.

Kanskje vi skal ta en kaffekopp på terrassen i sommer, for å utvide horisonten?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags