Når Oslo kan, kan vi. Gi oss en havnepark i bryggeområdet

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ifølge Aftenposten 13/3-2019 vil Oslo nå anlegge en midlertidig park på Filipstad i Oslo havn i påvente av at politikerne skal bestemme seg for hvordan hele Filipstad-området bør utvikles. Også der er det politisk strid om de endelige utbyggingsplanene. Partiene Venstre og Høyre i byrådet mener at planene som ble lansert i 2013, er blitt utdatert, og de ønsker en ny, mer framtidsrettet og grønnere løsning for Filipstad.

DEL

MeningerTanken om en maritim temapark ved bryggekanten bør kunne være aktuell også for Carlsenkvartalet i Sandefjord.

Poenget her er ikke å kopiere en løsning fra Oslo, men for oss er det interessant å se at Oslo mener at en grønn park kan være en god løsning for å skape aktivitet, trivsel og positivt miljø i hvert fall i en periode i Oslos sentrale havneområde. En temapark med attraksjoner knyttet til byens historie og særpreg kan bli enda mer vellykket i Sandefjord.

Hvis vi bare vil det nok

Kan de få det til i Oslo, da kan vi få det til også på det kommunale Carlsenkvartalet ved bryggekanten i Sandefjord, hvis vi bare vil det nok.

Fortsatt pryder rederiets gallionsfigurer Thor Dahl-bygget, og på taket vaier rederiflagget med sin hvalformede C for Christensen. Fra byens sentrum og nedover mot brygga går den historiske korridoren gjennom Bjerggata, Thaulows gate og Kurbadet – og ut fjorden.

Mye maritimt fra før

Vi har et sterkt og variert maritimt havnemiljø ved sjøfronten allerede, med Bryggekapellet, hvalbåten «Southern Actor» og Brødr. Berggrens fiskeforretning og fiskemottak siden 1909. Senere er restaurantene Kokeriet, Brygga 11, Pir 4 og La Scala kommet i tillegg. Og fiskerkona Fea Bolt er der ennå, med sin fiskekasse.

Bare fantasien setter grenser for hva vi kan få til!

Mulighetsstudien løsningen?

Med dette som et utgangspunkt mener vi at kommunen kan få utredet hva vi virkelig vil med det området som opprinnelig var ment å skulle være et åpent, felles mingleområde på bryggekanten. Kanskje ligger løsningen i Mulighetsstudien – Sjøfronten i Sandefjord fra Kilen til Stub!

Dersom en så dramatisk endring i byutviklingen skulle gjøres, som å stenge gjennomsynet til havna fra sjøfolkenes tradisjonelle boligmiljø, og i tillegg privatisere mesteparten av den kommunale delen av sjøfronten, burde det stilles som et spørsmål foran kommunevalget til høsten, for å finne ut om det er dette et flertall av velgerne virkelig ønsker!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags