Regjeringa vil strupe Nei til atomvåpen

Av
DEL

Leserbrev

Abid Raja uttaler i avisene at han er svært fornøyd med at Venstre har sørget for at 17 organisasjoner som Venstre liker, har fått penger gjennom budsjettforliket med KrF. Nei til atomvåpen er tydeligvis en organisasjon Raja ikke liker.

 I mange år har Nei til atomvåpen kunne søke om midler fra Utenriksdepartementets post for opplysningsarbeid for fred. Nå er den posten strøket. I budsjettforliket mellom KrF og regjeringen kom det inn øremerkede midler til ICAN international, Norske Leger mot atomvåpen og Fredsrådet. Det er vi glade for. Men den største fredsorganisasjonen – Nei til atomvåpen – fikk ingen midler. – Det var et arbeidsuhell som vi skal rette på, fikk vi høre. Det har de imidlertid ikke fått til, er svaret nå. Det står ikke til troende når man vet hvordan man likevel fikk til å bevilge penger til Human Right Services.

13. desember behandler Stortinget budsjettinnstillingen fra Utenriks- og forsvarskomiteen. Det er siste mulighet til å rette opp feilen og sørge for at Nei til atomvåpen enten får øremerkede midler, eller en mulighet til å søke på midler til opplysningsarbeid for fred. Det er mer nødvendig enn noensinne i en situasjon preget av opprusting og økt fare for bruk av atomvåpen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags