Carlsenkvartalet igjen

Av

Folk i Sandefjord samler seg nå i protest mot planen for utbygging av Carlsenkvartalet. Det viser seg å bli en opptil 7 etasjers mastodont, som stjeler til seg det siste område mot havna fri for den muren mot sjøen området fra Berggren til indre havn dessverre har blitt.

DEL

LeserbrevSandefjord kommune oppgraderer nå området rundt Thor Dahls gate, etter eget utsagn som ”attraktivt bindeledd mellom havna og sentrum”. Det skal bli et ”pulserende område med mulighet for både aktivitet og rekreasjon”.

Det er grunn til å spørre seg hvorfor disse flotte verdiene ikke skal gjelde for et område kun et titalls meter unna.

For det er det eneste området er egnet for. Som et naturlig bindeledd mellom byens vernede gamleby og havet, til nytte og glede for hele byens befolkning. Grunnet de kompliserte grunnforholdene skal bygget stå på en svær betongsåle, som en avvisende mur mellom havet og bebyggelsen innenfor. Med de nevnte 7 etasjer oppå muren.

Dette prosjektet må forhåpentligvis aldri ble realisert. Det vil for ettertiden bli en ”skammens mur”, stygg og brautende sett fra sjøen, og en hån mot miljøet for hele sentrumsområdet og den vernede gamle bebyggelsen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags