Kampen om brygga er ikke vunnet

Av

Etter valgmøtet på biblioteket ble det klart at kampen om brygga vår ikke er vunnet.

DEL

LeserbrevSelv om Øystein Bøe i Hjertnes Eiendom har skrotet de siste planene om utbygging av brygga, betyr ikke det nødvendigvis at det ikke kan bygges leiligheter her. Både Høyre og FrP mener visst at om bare kommunen definerer klare byggehøyder, utnyttelsesgrad og så videre, kan nye utbyggingsplaner settes i gang.


Bryggekvartalet: Det misvisende navnet Carlsen-kvartalet er villedende, og mange tror at Carlsen Eiendom eier denne tomta. Men Bryggekvartalet er vår tomt, alle innbyggerne i Sandefjord - du og jeg eier tomta som enkelte politikere vil «gi bort» til noen få enkeltpersoner.


Utnyttelse av Bryggekvartalet: Kommunen bør bygge Brygga Litteraturhus – med undertekst: Sandefjord Bibliotek. Et moderne, nytt bruksbiblioteket i to etasjer, gjerne med takterrasse. Store, åpne glassfasader mot sjøen, og en utendørs scene i vest, (mot Thor Dahl-bygget). En restaurant og/eller kafeteria med uteservering kan sikkert også få plass her. Åpne arealer med fontene, busker, trær, plen, steinsetting og vannspeil, som en helhetlig videreføring av Paradegata er til alles beste. Det er nå vi har en unik mulighet til å bygge et etterlengtet nytt bibliotek. Samtidig vil store arealer frigis på Rådhuset. Arealer som trengs for etater som nå ikke har plass på Rådhuset. De sparte husleiekostnadene gjør at kommunens netto kostnad for nytt bibliotek blir forholdsvis lav.

Oppsigelse av festekontrakten: Om det nye kommunestyret etter valget fortsatt ikke sier opp festeavtalen, er det full anledning for herrene Øystein Bøe, Thomas Beck og Pål Badski å kaste inn håndkleet. Legg bort planene om å bygge leiligheter midt i sentrum. Carlsen Eiendom kan fint si opp festeavtalen selv, til beste for byens innbyggere.
Opprydding og forskjønnelse av bryggeområdet: Ja, det er på sin plass å rydde opp her, men ikke for enhver pris. Kjære politikere; vi trenger ikke å gi bort arvesølvet for å få ryddet opp her. En gravemaskin med fører (fulltid) og lastebil med sjåfør (1/2 tid), koster til sammen ca 15000 per dag. Riv de gamle materialskurene etter trelasthandelen, og lag gratis parkeringsplass og et grøntområde her fram til byggestart på Brygga Litteraturhus.
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags