Gå til sidens hovedinnhold

Grunnforholdene under Carlsenkvartalet og Tivolitomta

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

De senere kommentarer i Sandefjords Blad synes ikke å kjenne til at de foreslåtte byggeprosjekter er plassert på meget dårlige grunnforhold, som var sølebunn for 150 år siden.

Jeg ble informert gjennom min bestefar av byggmesteren for det store bygget vest for Trget at grunnen var bunnløs ned mot 30 meter. De første 12–13 meter forsvant pålene ned i gjørmen før det ble nødvendig å sveise på neste 8 meter påle før det rambukken måtte settes i arbeid.

Tilsvarende er jeg blitt informert om at de første pålene til Meny, Indre Havn forsvant ned i søla. Utenfor i Kilen skal fjellet ikke være nådd på 130 meters dyp. Mens det under Maxbobygget på Hegna skal være minst 65 meter til fast fjell.

Hvor langt det er til fast fjell under Carlsenkvartalet vites ikke, men om glova som går under Hvaltorvet kan være en indikasjon, så bør en ikke bli overrasket om det skulle være mer enn 130 meter.

Siden alt er gammel havbunn, så kan ikke utbyggerne la være å ta de nødvendige kostnadene til grunnarbeider med i sine regnestykker.

Kommentarer til denne saken