Hvorfor denne enorme protest?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevMå innrømme at jeg stusset litt over utspillet fra Hilde Hoff Håkonsen i avisen den 30. januar. Det sto som følger: – Slik jeg ser undersøkelsen, vil den forsterke utfordringene til de som allerede strever på skolen. De vil få vite at de ikke er gode nok. Undersøkelsen vil rangere skolene og sette dem opp mot hverandre. Det vil skape vinnerskoler og taperskoler, sier Hilde Hoff Håkonsen (Ap).

Er ikke målet med undersøkelsen at alle skolene skal levere like gode tjenester til elevene? Er ikke målet at man skal være sikker på at man får et like godt læringsløp, skolemiljø, og muligheter uansett hvilken skole du går på i denne kommunen?

Ulike kartlegginger som er gjennomført kan tyde på at tilbudet som gis dagens elever er av varierende kvalitet. Årsaken til dette sies og være sammensatt og komplisert. Da må det være greit å finne ut om det er noe som kan løses. Man er ikke ute etter å «henge» ut lærere, elever eller skoleledelse.

Det er mange faktorer som avgjør om en skole er god og hvordan elever opplever sin hverdag. Ønsket om et forskningsprosjekt som forklarer variasjonen mellom skolene i Sandefjord, og identifisere faktorer som bidrar positivt eller negativt til skolekvalitet, må vel være i alles interesse? Kommunen i samarbeid med skolene har da mulighetene til å gjøre nødvendige endringer, slik at alle elever får et kvalitativt godt tilbud. Det må vel være helt topp?

Vi i Sandefjord FrP ønsker å gi alle foreldre og elever en trygghet på at i Sandefjord, så er alle skoler like gode.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags