Deponi saken i Vestfold og Telemark: Hvor er Erna med resten av regjeringen, og hvor er journalistikken?

Håvard Solli Andreassen

Håvard Solli Andreassen Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Direktoratet for mineralforvaltning 02.04 "-En tillatelse til deponi vil innebære at gruvedrift må avsluttes»
Media melder "-I et fram til nå ukjent dokument fra Direktoratet for mineralforvaltning kommer det fram at direktoratet mener at gruvedriften til Norcem ikke vil være forenlig med deponi i gruvene.» Notatet var datert 17.01, adressert til Nærings og Fiskeridepartementet.

Direktoratet for mineralforvaltning 20.04; -Samdrift vil begrense Norcem.
"-Bare dager etter at Direktoratet for mineralforvaltning antydet en konsekvensutredning for mulig samdrift i gruvene til Norcem. Skriver de på sine hjemmesider at en slik samdrift vil gjøre det vanskelig for Norcem.»

Mener direktoratene nå at samdrift nå kun «begrense» Norcem?
Norcem har vært krystallklare i 3 lange år, samdrift vil være slutten.

Det er veldig positivt at mediene omtaler saken da offentligheten reagerer på hemmelighold og tåkelegging, man savner åpenhet og undres over at det ikke stilles kritiske spørsmål i saken.

Hvorfor «endres» ordlyden fra Direktoratet for Mineral forvaltning seg etter Miljødirektoratet er koblet på?

Ble notatet fra 17.01.20 tilbakeholdt? Av hvem?

Ekspertutvalget, Norcem, Planmyndighet og flere av Norges fremste fagfolk blant annet innen geologi har påpekt at gruvene er uegnet, Miljødirektoratet baserer seg fortsatt på en UFULLSTENDIG og UFORMELL konsekvensutredning, hvordan?

Hvor står Erna Solberg og resten av Regjeringen med Høyre og KrF Kristelig Folkeparti i spørsmålet om avfallshåndtering?

Opposisjonen, Arbeiderpartet, Senterpartiet, SV – Sosialistisk Venstreparti, Miljøpartiet De Grønne, Fremskrittspartiet FrP, Rødt, hvor er de i saken?

Hvor står de samme partiene ift. å legge deponivirksomhet i og ved tettbebygde strøk, spesielt da EU har strenge regelverk ift. å unngå slikt?

Vi savner og etterlyser journalistikken oppi dette, spørsmålene, hvem, hva hvordan, hvorfor?

Med referanse til Wikipedia; «Journalistens samfunnsrolle er å gjøre informasjon, politikk og kultur tilgjengelig for publikum, legge til rette for en kritisk debatt om samfunnet og samtiden, utøve et press og kritikk mot politiske og økonomiske makthaverne, og utøve kritikk mot andre medier og journalister. Mediene blir derfor i Norge (og Danmark) ofte kalt den fjerde statsmakt.»

Det er mer enn nok å ta av i denne saken.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.