Er det så rart at unge jenter og gutter i dag streber etter å bli så sykt perfekte? Jeg syntes ikke det. Vi gjør det nemlig for å bli akseptert, for å bli godtatt og respektert av andre på vår alder. Det merkes veldig mye gjennom merkeklær, perfekt sminke og dyre vesker i skolehverdagen. Så mye at det har blitt et uungåelig press i vår hverdag.

Det verste er faktisk at jeg tok meg selv i å tenkte "Oj, har hun Parajumper jakke? Da er hun kanskje litt mer populær enn hva jeg trodde da?"Hvordan har det gått så langt at jeg, som er en ganske jordnær jente, har tenkt på denne måten? Det er virkelig flaut å skrive, men jeg skammer meg over hvordan jeg blir dratt ned i et dragsug av dømmende tanker ovenfor andre tenåringer.

Gjør de vondt verre?

Jeg vet ikke jeg. Vi prøver å minske utseendepresset blant unge, kanskje uten hell. Sist ut var Sophie Elise med puppestuntet sitt. Men ble egentlig presset noe mindre av å se de perfekte puppene til Sophie Elise, når jenta er et skjønnhetsideal i seg selv? Jeg beundrer henne for at hun tok en #freethenipple for damer i dette landet, men jeg kjente faktisk nettopp at presset ble litt tyngre.

For noen uker tilbake gjorde nettopp Zara Larsson en av brystvortene sine synlig i en instagrampost. Hun, på lik linje med Sophie Elise, er faktisk ganske så perfekte. Hjelper det noe særlig at perfekte jenter prøver å minske kroppspresset, når det er nettopp de som setter standaren? Ikke vet jeg, men jeg liker å tro at det kanskje gjør vondt enda litt verre.

Jeg tror det er viktig for ungdommen å lære seg å se opp til seg selv og ikke alle andre. Det å finne den beste versjonen av seg selv må jo bidra til å løse noe av det ekstreme presset? Hvordan kan vi snu denne evige runddansen av et pyramide-samfunn, hvor Kylie Jenner troner i øverste rekke? Det er kanskje ikke så dumt å putte seg selv øverst for en gang skyld. Det er faktisk sånn at dagens skjønnhetsideal er umulig å oppnå. Så i stedet for at vi skal se oss i speilet å finne feil ved oss selv, bør vi heller hylle oss selv for å være perfekte akkurat sånn vi er født!

Orginalinnlegg: http://celinastamper.blogg.no/1453105638_det_er_kjipt__ikke_vr.html