Dronninga og splittet stemmegivning

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

I Sandefjord Senterparti er det stor takhøyde, og vi er ikke særlig glad i partipisken. Våre folkevalgte har langt på vei muligheten for å stemme etter sin egen overbevisning. Det skjedde nå sist i kommunestyret da saken om utbygging av Dronninga var oppe til behandling.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg er klar over at dette området er lagt inn i kommuneplanen, og at det dermed også er vedtatt at området kan bebygges. Jeg er også klar over at utbygger har moderert seg i forhold til antall enheter, og at buffersonen er utvidet. Det er bra!

La det også være klart at Senterpartiet ikke har som et prinsipp at vi er imot all utbygging på eller ved landbruksområder for enhver pris.

Men; bondelaget og de berørte drivere av ett av landets største gårdsbruk fortalte tydelig på et møte på rådhuset at de var imot utbygging på naboeiendommen. De tenkte da på sikkerheten i forhold til store landbruksmaskiner som skulle ferdes i området til alle døgnets tider i perioder av året. De vet heller ikke hvem som flytter inn i disse boligene. For det finnes dessverre flere eksempler på konflikt mellom bønder og andre beboere når bonden er ute på jordene sine, det er lukt, støv, støy osv. Det er jo også den konflikten de tenker på i denne saken.


Det var det som kom frem på nevnte informasjonsmøtet, som er bakgrunnen for at jeg stemte imot utbygging på Dronninga. Vi som stemte imot, ble i mindretall.

Nå hører det med til historien at gårdbrukerne i verste fall kunne godta utbygging dersom de enkelte kjøpere av hus på området hadde en tinglysning på at gårdsdriften hadde fortrinnsrett i området.

Og punktet om tinglysning ble fremmet av Senterpartiets Ida-Cathrine Nilsen, og ligger som en forutsetning for utbyggingen av Dronninga. Så selv om Senterpartiet i denne saken var delt i sin stemmegivning, føler jeg likevel at vi har gitt en håndsrekning til de berørte bønder, slik at de også i fremtiden kan drive som før, selv om de får nye naboer innpå seg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken