Høyre og den private eiendomsrett

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevLeste med forskrekkelse i Sandefjords Blad at partiet Høyre foreslår å ta alle boligområder der dyrket mark er en del, ut av kommuneplanen. Ikke bare nye innkommende forslag og ønsker, nei også de som er innarbeidet i nåværende kommuneplan. De går med andre ord på tvers av grunneiere og private utbyggeres ønsker. Jeg trodde ikke dette var god Høyrepolitikk. Jeg leter også med lupe etter pragmatiske argumenter for å gjøre dette. Om den dyrkbare jorden er av god eller dårlig bonitet betyr ingenting. Her skal det dyrkes okke som.

Etter hva jeg forstår har heller ikke Høyre kommet med forslag, i samråd med eventuelle grunneiere, om nye områder på fjellgrunn som kan legges inn som boligområder i planen til erstatning. Ønsker Høyre å forsterke dette med fortetting i besående boligområder? Vi har jo sett, og opplevd hvilke konflikter og protester dette medfører.

Administrasjonen bygger sine vurderinger på befolkningsvekst basert på tall fra Statistisk sentralbyrå. Klarer ikke kommunen å tilfredsstille noe som er i nærheten av å dekke etterspørselen på boligmarkedet, skyter enten prisene unødvendig mye i været, eller vi får fraflytting og negativ utvikling av skattebetalere i kommunen.

Fremskrittspartiet i Sandefjord har gjennom tidene ikke vist stor begeistring for alt det planverket som legges til grunn i offentlig forvaltning, det være seg fylke eller kommune. Ting som er nedfelt i slike plandokument blir fort bindende, og mulig ønsket utvikling blir derfor stoppet da det ikke faller inn under gjeldende plan.

Håper ikke vi vil få oppleve et underskilt ved vår kommunegrense der det står: «Dessverre fullt»

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags