Gå til sidens hovedinnhold

Eldreombud i Sandefjord kommune?

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

1. Regjeringen har opprettet en Eldre- og folkeminister med ansvaret for arbeidet med den kommunale omsorgstjenesten og for folkehelsearbeidet.

2. Begge deler er kjempeviktige! Omsorgstjeneste blir langt på vei ivaretatt. Men hva så med folkehelsearbeidet? Det er også særdeles for mennesker i alle aldre der du blant annet finner utfordringen med ensomhet. Dessuten kan det være livssituasjoner som gjør at enkelte trenger råd og veiledning. Et bra alternativ kan da selvsagt være advokathjelp, men jeg antar at en del av oss da er engstelige for at pensjonen renner bort i honorarutgifter.

3. Hva om kommunen ansetter en person som i sin jobb har den rette kompetanse til å kunne fungere som «eldreombud» og rådgi og veilede eldre mennesker som har behov for det?

4. Nevnte minister understreket betydningen av å ta vare på også de av oss som har liten eller ingen nettverk omkring seg da hun i en interpellasjon på Stortinget blant annet sa: «Det er også viktig, som jeg sa, å se på dette med ensomhet. Veldig ofte ser vi at det sitter mange eldre rundt omkring i store hus og leiligheter og egentlig er nokså fysisk aktive, men de har ikke nettverk rundt seg. Det er krevende, og ikke minst er det krevende for dem som har pårørende langt vekk og ikke er så gode til beins at de kan komme seg ut. De sitter ved kjøkkenbordet sitt, og det eneste de har av glede, er kanskje å se på fuglebrettet med kjøttmeis, det kan være at de har surret litt med knappene på radioen og ikke får inn de kanalene som kanskje er høydepunktet i løpet av dagen, eller det kan være at det eneste høydepunktet er å gå på butikken og se personen i kassa, som faktisk er et menneske. Derfor må vi ikke glemme alle dem som ikke er inne i det kommunale tjenesteapparatet jevnlig, og at de også er der, for det må ikke bli sånn at det er institusjoner og omsorgsenheter som sånn sett får den største oppmerksomheten. Vi må klare å dekke alle eldre. Vi er så forskjellige, og vi har så forskjellige behov. Det må vi klare å se, og det skal denne regjeringen og jeg se.»

5. Jo da, jeg tror det er behov for et eldreombud i Sandefjord kommune.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.