Skyhøye busspriser gir færre mulighet til å benytte seg av buss

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevÅ benytte seg av buss i dagens samfunn er altfor dyrt. Å ta buss frem og tilbake til jobb eller skole kan koste deg en liten formue hver dag. Hvorfor er det slik at det skal være så dyrt å velge miljøvennlig å la bilen stå? Hvorfor skal ikke alle ha mulighet til å benytte seg av buss?

Som vi alle vet, er busstilbudet i Sandefjord noe alle skal ha mulighet til å benytte seg av. Det vil si at det skal være mulighet for å ta buss, uavhengig av økonomi. De som benytter seg av buss, er som regel ungdommer som trenger transport til skole og andre fritidsaktiviteter. Ungdommer som ofte ikke har høy inntekt selv og som rett og slett ikke har råd til å bruke nærere hundre kroner på buss hver dag. Andre brukere kan være de som ikke har råd til å ha bil som dermed heller ikke har råd til å betale høye priser for kollektivtransport.

Miljøentusiaster velger ofte å ta buss fremfor å anskaffe seg bil, fordi de mener at det er det mer miljøvennlige valget. Vi synes at flere burde tenke grønnere og velge buss fremfor bil, når en har mulighet til det. Vi mener dermed at det burde være en belønning, i form av lavere priser, for dem som velger buss.

Hvis det skal være attraktivt å benytte seg av buss, det mer miljøvennlige alternativet, bør prisene senkes. Dette gir alle en mulighet til å benytte seg av buss og å velge miljøvennlig. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags