Ensomheten tar ikke ferie – derfor er vi her. Alltid.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Ensomheten tar ikke ferie – derfor er vi her. Alltid.

DEL

LeserbrevVi i Kirkens SOS hører ikke så mye om soling, bading om ferieturer. Vi prater mest om de nære tingene – om gleden, håpet, sorgen og frykten som fyller livene våre. Noen ganger er det godt at et annet menneske har tid til å lytte, også når det føles som om hele Norge tar fellesferie. Du kan ringe eller skrive til oss på dagtid eller midt på natten. 

En livline i den andre enden

Det var en deilig sommerkveld. .Klokken var passert ti da hun gikk hjemmefra. Hun var på vei til  nattevakt i Kirkens SOS, og tenkte på det som ventet: Flere ganger hadde hun opplevd å være en livline for noen i den andre enden av telefonrøret eller PC-en. Det gjør inntrykk, selv etter 10 år i Kirkens SOS sin tjeneste

Er det du som ringer i natt?

Maria gikk på bussen til byen og satte seg. Blikket falt på en ung jente som satt to seter lenger fram. Venstre arm var bar. Det var så hett i den fulle bussen at hun hadde tatt av seg sjalet som dekket armen. Maria så de regelmessige arrene som dekket hver centimeter av huden og vitnet om langvarig selvskading. Kjære deg, kanskje er det du som ringer i natt? Tenkte hun. Eller kanskje er det den eldre mannen med krum rygg og altfor varme klær, som sitter og stirrer tankefullt ut av bussvinduet? -Og hva med den unge mannen i skreddersydd dress som snakker så altfor høyt i mobilen rett bak henne?

Modige stemmer

Det var blitt skumring da hun nådde byen og skimtet det gule lyset fra vaktrommet. Et lys som aldri slukkes. Sommer som vinter, hverdag som helligdag, hver time på døgnet. I den andre enden av telefonrøret eller PC-en vet Maria aldri hva som venter: Fortvilt gråt, sinte ord, usikre spørsmål, dyp refleksjon eller rett og slett stillhet – og et inderlig behov for å vite at det finnes noen der ute som har tid til å lytte. Noen ganger undres hun over hvor de tar motet fra, de hun prater med. Det skal styrke til for å fortelle om det ingen andre vet om deg – og som du kanskje har forsøkt å fortrenge eller gjemme bort i lang tid ...

Maria kjente duften av syrinene i bakgården. Hun var klar, klar til å være et lyttende medmenneske og en livline – også i natt.

Våre frivillige er her i sommer

Kirkens SOS er tuftet på frivillighet og et oppriktig ønske om å være til stede for våre medmennesker når livet utfordrer. 

Vi er stolte over de frivillige medarbeiderne våre som gjør det mulig at Kirkens SOS er til stede ALLTID – også i sommer.

Ønsker du å støtte arbeidet vårt? Se kirkens-sos.no.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags