Sandefjords Blad og EviBase Treningsklinikk

Av
DEL

LeserbrevFørst en takk til Marit Eggen og Leif Ole Haugberg som begge skriver innsiktsfullt om trening på EviBase Treningsklinikk.

Jeg fortsetter å forundre meg over hvordan Sandefjords Blad og Steinar Ulrichsen søker å lage negative sensasjonsoppslag om ting som skjer i vårt lokalsamfunn.

Jeg ble tilfeldig kjent med EviBase Treningsklinikk for et drøyt år siden. Jeg likte det jeg hørte og selv om jeg måtte binde meg for ett år, fant jeg ut at dette vil jeg prøve. Jeg fortsetter nå på andre året. Jeg er mosjonist uten medisinsk henvisning og har nå valgt det rimelige alternativet til 399 kr pr. md. og én årlig oppfølging.

Gjennom EviBase Treningsklinikk har jeg også blitt kjent med Ole Petter Hjelle som er fastlege i Åsgårdstrand, hjerneforsker og forfatter av boken «sterk hjerne med aktiv kropp».

Boken er lettlest og dokumenterer godt at regelmessig trening er noe av det lureste du kan gjøre, og at trening ofte kan være et godt alternativ til medisiner og pillebruk.

I stedet for å mistenkeliggjøre legene bak dette unike tilbudet slik Steinar Ulrichsen gjør, vil jeg heller takke for at de har gitt oss denne muligheten i Sandefjord. Med den kunnskap som dokumenteres i Hjelles bok vil det snarere være et svik mot mange pasienter å unnlate å oppfordre til trening basert på vitenskapelig grunnlag.

Når det gjelder stetoskop og kalkulator så tror jeg nok det heller er samfunnsøkonomer og den enkelte pasient/mosjonist som bør finne fram kalkulatoren og regne på samfunnsmessige besparelser og økt livskvalitet gjennom regelmessig trening. Skulle legene mot formodning likevel tjene penger på treningsklinikken, så er det vel fortjent.

Inspirert av EviBase Treningsklinikk vil Sandefjord Rotaryklubb 25. mars 2020 arrangere åpent møte på Scandic Park Sandefjord med Ole Petter Hjelle som foredragsholder med utgangspunkt i boken «sterk hjerne med aktiv kropp».
Sandefjords Blad og Steinar Ulrichsen er herved invitert til møtet for å bli litt mer opplyst om samfunnsmessige fordeler ved regelmessig trening.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags