Nedleggelse av Sandefjord Kvinnefengsel

Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Som medlem av Sandefjord Røde Kors er jeg visitor og besøker Sandefjord Kvinnefengsel (SK) ca. 2–3 ganger i måneden. Det innebærer at vi har forskjellige aktiviteter, men hovedfokuset er samtaler som en til en eller med hele gruppa. Vi har selvfølgelig taushetsplikt og har ikke noe med hvorfor den enkelte sitter i fengslet.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg skal ikke påberope meg at jeg har dyptgående kunnskap om Kriminalomsorgen, men gjennom noen år som visitor i SK har jeg fått et godt innblikk i hverdagen til de innsatte. Jeg kan bekrefte at det blir gjort en meget god jobb for de innsatte med å forberede de til å mestre situasjonen når de har sonet ferdig. Jeg merker stor forskjell fra de kommer til soning til de forlater fengslet, og jeg er overbevist om at de har mye større sjanse til å lykkes etter et opphold her.

Det står stor respekt av de to innsatte damene som sto fram i SB og fortalte sine historier for et par uker siden. I denne sammenhengen tror jeg det er viktig med små enheter, og mange av de innsatte er småbarnsforeldre og det bør ikke være for lange avstander for de besøkende.

Det er her jeg tror de sentrale politikerne tar feil. For hver eneste en som får god oppfølging og støtte i fengslet og som lykkes etter at de har sonet ferdig, er penger og menneskelige problemer spart. Som det er påpekt ved flere anledninger er det viktig å minne om at kvinner har betydelig dårligere soningsforhold enn mannlige innsatte, noe det ikke burde være noen grunn til.

Jeg har forståelse for at ting endrer seg og det er nødvendig med tilpasninger, men i dette tilfellet er jeg overbevist om at det er feil avgjørelse å legge ned SK. Her har Vestfold politikerne på Stortinget en jobb å gjøre, og jeg ønsker de lykke til med jobben med å opprettholde Sandefjord Kvinnefengsel.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.