Gå til sidens hovedinnhold

Når partiene nå gjør ferdige sine programmer for valget neste høst, må vi forvente at de klargjør sine standpunkt om de absurde spritferjene

Artikkelen er over 2 år gammel

I sitt innspill i Sandefjords Blad den 4. juli peker Astor Andersen på den absurde ordningen myndighetene har lagt til rette for i forbindelsene med spritferjene.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er mange som deler de synspunkter som kommer frem, og også SB har redaksjonelt pekt på det samme.

Et kjent ordtak sier «There’s no such thing as a free lunch».

Når det gjelder gratis og billige billetter på ferjene, er det også noen som betaler. Det gjør det store flertallet av skattytere som ikke bruker ferjene.

LES OGSÅ: – Ferjene må bli her (+)

Reduserte avgifter ender opp som fortjeneste for ferjeselskapene. Det betyr at andre skatter og avgifter må være høyere for å dekke de store utgiftene vi har i vårt velferdssamfunn.

Sandefjord alene kan ikke endre på avgifter som Stortinget bestemmer, og selvsagt må kommunen etterleve de avtaler som er inngått.

Men det er nå all grunn til å få en grundig utredning om fordeler og ulemper ferjetrafikken har for vår kommune.

Når partiene nå gjør ferdige sine programmer for valget neste høst, må vi forvente at de klargjør sine standpunkt om fortsatt ferjedrift, og om de går inn for at de mange spørsmål dette reiser blir grundig utredet i neste valgperiode.

LES OGSÅ: Brøt seg inn på Color Viking og hoppet fra øverste dekk (+)

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.