Vi ønsker konkurranse på like vilkår

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Handelsnæringen er en næring i endring, og nye arenaer for handel øker, det være seg netthandel, ferjedrift, grensehandel m.m. Konkurranse er bra, men forutsetter like rammevilkår.

DEL

MeningerNå står slaget om 350-kronersgrensen for handel i utenlandske nettbutikker i Stortinget. Siden 350-kronersgrensen ble innført i 2015, har netthandelen vokst sterkt på bekostning av fysiske butikker, men tre ganger mer i utenlandske enn i norske nettbutikker.

I dag har de utenlandske et stort konkurransefortrinn ved at de er fritatt moms på varer under 350 kroner.

LES SAKEN HER: Teien kritisk til ferjedriften: – De burde ikke få seile med de fordelene (+)

Når norske butikker mister salg til utenlandske nettbutikker, går Norge glipp av milliarder av kroner i momsinntekter. Staten bør heller bruke disse pengene til viktige formål her hjemme, fremfor å sponse utenlandske nettaktører. Norsk varehandel mister i snitt 40 arbeidsplasser hver uke. 380.000 jobber i våre virksomheter, og 85.000 av disse, er unge under 25 år. Fortsetter staten å subsidiere utenlandske nettbutikker, vil antall arbeidsplasser i handelsnæringen bli dramatisk færre ila. kort tid. Grensehandelen når stadig nye høyder.

En ferjetur så vidt utenfor landegrensen kvalifiserer for å slippe omsetningsavgift, og legger i stor grad til rette for handelslekkasje til Sverige.

Fysiske butikker jobber hele tiden for å møte kundenes behov med gode tilbud, opplevelser, service, bransjekunnskap og attraktive lokaler. Når kundene slipper moms hos utenlandske nettaktører og det i stor grad legges til rette for taxfreehandel, er dette kritisk for norsk varehandel. La handelsnæringen konkurrere på like vilkår!

ANDRE MENINGER:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags