Vi ønsker konkurranse på like vilkår

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Handelsnæringen er en næring i endring, og nye arenaer for handel øker, det være seg netthandel, ferjedrift, grensehandel m.m. Konkurranse er bra, men forutsetter like rammevilkår.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Nå står slaget om 350-kronersgrensen for handel i utenlandske nettbutikker i Stortinget. Siden 350-kronersgrensen ble innført i 2015, har netthandelen vokst sterkt på bekostning av fysiske butikker, men tre ganger mer i utenlandske enn i norske nettbutikker.

I dag har de utenlandske et stort konkurransefortrinn ved at de er fritatt moms på varer under 350 kroner.

LES SAKEN HER: Teien kritisk til ferjedriften: – De burde ikke få seile med de fordelene (+)

Når norske butikker mister salg til utenlandske nettbutikker, går Norge glipp av milliarder av kroner i momsinntekter. Staten bør heller bruke disse pengene til viktige formål her hjemme, fremfor å sponse utenlandske nettaktører. Norsk varehandel mister i snitt 40 arbeidsplasser hver uke. 380.000 jobber i våre virksomheter, og 85.000 av disse, er unge under 25 år. Fortsetter staten å subsidiere utenlandske nettbutikker, vil antall arbeidsplasser i handelsnæringen bli dramatisk færre ila. kort tid. Grensehandelen når stadig nye høyder.

En ferjetur så vidt utenfor landegrensen kvalifiserer for å slippe omsetningsavgift, og legger i stor grad til rette for handelslekkasje til Sverige.

Fysiske butikker jobber hele tiden for å møte kundenes behov med gode tilbud, opplevelser, service, bransjekunnskap og attraktive lokaler. Når kundene slipper moms hos utenlandske nettaktører og det i stor grad legges til rette for taxfreehandel, er dette kritisk for norsk varehandel. La handelsnæringen konkurrere på like vilkår!

ANDRE MENINGER:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.