Ja eller nei til fortsatt ferjedrift

Av
DEL

LeserbrevKjære fornuftige politikere og stemmeberettigede.
«Høyre sørger for et grønnere samfunn» – ved å stille krav om klimavennlige skip – hevder de. Videre presenteres et regnestykke som hevder at den nye ferja (og landstrøm) reduserer CO₂-utslippet tilvarende 5.000 personbiler. Det høres kanskje flott ut?
Det hadde sett enda bedre ut om alle ferjene ble helt borte fra Sandefjord! Da hadde vi redusert vesentlig mer – ikke bare fra ferjene men også fra alle bilene som skal til og fra. Vi hadde sluppet trafikkaoset, beholdt mer av handelen i Sandefjord og hatt frihet til å disponere havneområdet til noe mer hyggelig enn parkeringsplasser.
Miljøferje eller ikke – de bidrar til en enorm biltrafikk og det er kun en av ferjene som – før eller siden – skal gå på strøm – og det kun ut og inn av fjorden. Overfarten for øvrig går på gammeldags vis med betydelige utslipp. Hvor mye «miljøferje» det da blir igjen, er litt uklart for meg. Det bør heller ikke overraske noen om ferjenes daglige snuoperasjoner i havnebassenget har en negativ innvirkning på den opprydningen til 140 millioner som ble foretatt i 2017–2018.

Sørg for å få slutt på ferjetrafikken fra Sandefjord så snart som overhodet mulig! Det er det eneste fornuftige! Transportbehovet kan dekkes fra Larvik der forholdene ligger langt bedre til rette for effektiv trafikkavvikling.

Jeg ser at MDG har tatt et positivt standpunkt og at Frp har liten sans for samfunnsøkonomiske analyser og områdeplaner (det sier jo litt om DET partiet …), men det er da mange andre som bør komme med klare standpunkter her.

 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags