Mikroplast i drikkevannet

Plast i drikkevannet i Sandefjord?

Plast i drikkevannet i Sandefjord? Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Flere aviser har den siste tiden vært opptatt av mikroplast i drikkevannet. I følge VG 16. november 017 var det plast i 9 av 10 vannprøver som ble tatt på forskjellige steder i landet vårt. På Svalbard, Kristiansand, Trondheim og i Drammen var det plastpartikler i vannet, da kan det også være plast i drikkevannet i Sandefjord. Det er viktig å få dette undersøkt.

I følge oppslag i Dagbladet 7.september 017 var det plast i drikkevannet i Tyskland, Frankrike og Storbritannia. Det viste seg at 72 prosent av prøvene inneholdt plastpartikler. USA var det plast i  94 % av vannprøven. 

Sandefjord Søppelplukkerlag har i år plukket ca. 400 sekker søppel på land og langs sjøkanten, det meste er plastsøppel.  I tillegg til denne villplasten kommer mye mikroplast fra andre kilder.  I følge forkning.no er bildekk et større problem en forventet. Det viser seg at bilkjøring er en av de største kildene til forurensning. Det er også andre kilder som er årsak til mikroplast i vannet;  kunstgress, rester av maling, fleece produkter  og kosmetikk. Hvert år dannes det 8000 tonn mikroplast i Norge, mye av dette  finnes i havet eller i våre vannkilder.

Håper flere vil engasjere seg i plastforsøpling. Vi bør ikke overlate til neste generasjon å rydde opp.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags