Gå til sidens hovedinnhold

FrP satser på forskning

Artikkelen er over 4 år gammel

Kunnskap og teknologi er det vi skal leve av i fremtiden, derfor er det nødvendig å satse på forskning. Forskningssatsing gir innovasjon, verdiskaping og velstandsvekst. Fremskrittspartiet i regjering satser på forskning, og det er vi i Fremskrittspartiets Ungdom fornøyde med.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Langsiktighet og kvalitet innen høyere utdanning og forskning er viktig for å sikre verdiskapning. I 2014 la regjeringen frem Norges første langtidsplan for forskning og høyere utdanning. Denne planen har konkrete opptrappingsplaner på viktige innsatsområder, og tydelige prioriteringer for hvor veksten i offentlige midler til forskning skal komme de nærmeste årene. I 2017 følges denne planen opp med økte bevilgninger på nærmere 550 millioner kroner. Dette gir forsknings-Norge muligheter.

Tidligere i år fikk åtte ulike forskningssentre for miljøvennlig energi (FME) 160 millioner kroner av Norsk Forskningsråd, og dette er bare starten. I Sundvollen-erklæringen til regjeringen er forskning på miljøvennlig energi et meget viktig tema. Regjeringen har bestemt at det skal deles ut 1,3 milliarder kroner over åtte år.

De åtte forskningssentrene, som nevnt over, dekker områdene; vannkraft, smarte kraftnett, miljøvennlig transport, energieffektiv industri, CO2-håndtering, solceller, biodrivstoff, og teknologiutvikling og energieffektive smarte byer.

Forskning og innovasjon er en forutsetning for fremtidig velstand i Norge. Derfor er vi i Fremskrittspartiets Ungdom glade for at vi har et moderparti og en regjering som satser på forskning. 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.