Stem på frihet for alle!

Klaus Jakobsen, Listekandidat Liberalistene Sandefjord

Klaus Jakobsen, Listekandidat Liberalistene Sandefjord Foto:

Av
DEL

LeserbrevI en samtale med en god venninne for en stund siden fikk jeg en øyeåpner. Jeg har alltid sett på meg selv om en ekstremt åpen og tolerant person. Ordet tolerant har jeg derimot misbrukt og feiltolket. Som min venn sa, så betyr faktisk ordet tolerant å tåle noe man er motstander av, og dette har jo aldri vært min hensikt!

Jeg er derimot, ifølge min venn, og egen vurdering, fordomsfri! For, jeg mener jo helt oppriktig at enkeltindividet står 100 % i fokus, med de valg og friheter man har. Og dette synes jeg er helt topp, at man kan elske den man vil, at man kan tro på det man vil, at man faktisk kan gjøre hva man vil, så lenge det ikke går ut over noen andre. Jeg elsker mennesker, uavhengig av hva de mener, tror på, eller hvem de elsker. Dette er fordomsfrihet.

I samfunnet i dag er ikke alle mennesker trygge, fordi mange er fordomsfulle. De fordømmer andre mennesker på bakgrunn av religion, legning, hudfarge eller bakgrunn. Dette er absolutt ikke akseptabelt. Mørke krefter, med både rasistiske undertoner, og helt åpenlyse fiendtlige holdninger til andre mennesker, er i framvekst. Dette ser man i Norge, Norden, Europa og hele verden for øvrig.

Fordomsfrihet er veien å gå, folk trenger trygghet til å kunne få være seg selv fullt ut. Liberalismen er for meg den ismen som ligger nærmest denne tryggheten, gjennom respekten for enkeltindividet, og tanken om at vi alle har lik verdi, uavhengig av hvor vi kommer fra eller hva vi tror på.

Selv om jeg er ateist, betyr det ikke at jeg skal se ned på dem som tror. Jeg har faktisk stor respekt for dem som klarer å ha en religionstro i denne verdenen. Om du velger å tro på Jesus, Allah, Odin eller Pastafari, så er det ditt valg og din personlige tro. Den skal ikke vi andre blande oss bort i. Samtidig skal det også være trygt for deg å tro, men slik er det dessverre ikke over alt i verden i dag. Selv her i lille Norge kan man se sporene av religiøs uenighet, dette kommer igjen som oftest av intoleranse for andre trosretninger enn ens egen. Rene rasistiske handlinger ses dessverre også her i Norge.

Så, la oss legge vekk både toleranse og intoleranse og heller se dypt inn i oss selv. Jeg er sikker på at de fleste av oss har godheten i oss til å se fordomsfritt på de rundt oss, uavhengig av hva de tror på. Skal vi få en bedre verden, må de religiøse samfunnene møtes oftere og tettere for å øke respekten for hverandre, og ikke minst forstå hverandre. Med forstand vil fordomsfriheten uten tvil øke.

Er du også en fordomsfri person, som meg, og er glad i din egen frihet, uten for mye påvirkning fra stat og myndigheter, ja da er muligens du også en liberalist? Da vil jeg foreslå at du melder deg inn i Liberalistene. De liberale kreftene vil forhåpentligvis få større plass i samfunnet i årene som kommer. Den personlige friheten må økes for at flere skal få det bra med sine personlige valg og overbevisning, og ikke minst bli tryggere på seg selv og sine valg. Verden trenger mer fred og mindre krig. Vi trenger å skape trygghet for alle, ikke bare for de få.

Godt valg folkens, stem på frihet for alle!
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags