Gode øvingslokaler er ikke viktig, det er nødvendig

Av

Skal det jobbes med å få god lyd i offentlige bygninger for det frivillige musikklivet? Hvordan kan vi utføre det? Vestfold kulturnettverk, som er fylkesledd av Norsk musikkråd(NMR) vil gjerne bidra.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Mange musikanter har vokst opp med å øve i klasserom og gymsaler rundt omkring, eller band i garasjen osv. Vi har nøyet oss med det som finnes og gjør det praktisk mulig å øve.

Det er varierende hvor godt disse stedene, hvor det er blitt spilt musikk, fungerer ift lyden i rommet- altså akustikken. Man blir sliten i ørene før noe annet osv. Rommene er ofte ikke bygget for at de skal låte fint, og være gode for oss å være i når vi øver. Det kan gå utover vår hørsel, og videre trivsel og rekruttering.

min mening

Er det på tide at det gjøres en jobb for å forbedre dette?

For å forbedre må vi vite hvordan det står til, og en god måte å finne ut det på er å lage en akustikkmåling.

Vestfold kulturnettverk gjorde en måling i samarbeid med Innlandet musikkråd og Sande skole. Vi fant ut mange ting som kunne bli bedre, men også ting som er gode der. Det viser seg at i tiden hvor Egil Lysebo var dirigent, ble det gjennomført akustiske forbedringer, med blant annet treværk på veggene. Et skolekorps med god ledelse fikk bedre forhold en gang på 1980-tallet. Faglige råd ble innhentet. Jeg tror de har hatt nytte av dette i gymtimene på skolen også.

Fortjener det frivillige musikklivet i kommunen å få gode forhold når det øves, og fremføres ?

Hvordan står det til i de andre lokalene i kommunen? Vestfold kulturnettverk er her for å hjelpe til med dette. Men er helt avhengig av samarbeid med kommunen, da det jo er den som drifter lokalene. Det kan fort bli til et trepart-samarbeid som er det som kreves for å utløse midler fra fylket ift opprusting av lokaler som brukes til konserter i fylket.

Det som er viktig er at det som finnes av kunnskap innen akustikk blir brukt til opprusting av eksisterende lokaler, og lagt til grunn ift nybygg. Jeg vil henvise til musikklokaler.no

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken