Sport skal engasjere

Notodden klarte ikke å stå imot presset fra Sandefjord Fotball og tapte 3–0 mot SF i helgen.

Notodden klarte ikke å stå imot presset fra Sandefjord Fotball og tapte 3–0 mot SF i helgen. Foto:

Hvor var du da Oddvar Brå brakk staven?

DEL

MeningerSport betyr mye forskjellig. Det kan være at det å ha fulgt med på Ski-VM i 1982 har gitt forbilder til egen aktivitet og livslange vaner. Eller at det lokale håndballaget for jenter12, gir samhold og venner til egne barn i dag. Men skal sport virke, må den først og fremst engasjere. Derfor er jeg glad for at konserndirektør Morten Fon i Jotun under en næringslivsfrokost i høst stilte spørsmål om hva Sandefjords Blad kan bidra med. Diskusjoner om vårt innhold kan bare gjøre oss bedre.

LES SAKEN HER: Etterlyser patriotisme

Men hva engasjerer? Derav inngangsspørsmålet: Hvor var du da Oddvar Brå brakk staven? Risikoen er at bare vel halvparten av dem som leser denne artikkelen, kan svare på spørsmålet. Den dramatiske sisteetappen i VM 1982 der Norges Ski-ess brakk staven i en duell mot Aleksandr Zavjalov, skapte dype minner hos en hel nasjon. Jeg satt klistret foran skjermen mens kakaoen kokte over på kjøkkenet. Det er imidlertid blitt født et par millioner nordmenn siden den gang – de har ingen opplevelser av hendelsen.

Slik også med håndballens høydepunkt i Sandefjord for 28 år siden da Runar og Sandefjord Håndballklubb (SHK) møttes til en historisk NM-finale i Drammenshallen. Det var liten tvil om hva som skapte lokalpatriotisme og identitetsfølelse den gang. Det fortelles om publikummere som overnattet ute for å sikre seg billetter.

Fortsatt kan vi i avisa se at mange lar seg rive med når det er lokaloppgjør mellom Sandefjord Håndball og Runar. Men ellers blir saker om håndball svært dårlig lest. Saker om Sandefjord Fotball blir lest langt bedre, men heller ikke de vekker like mye engasjement som for 15-16 år siden.

For spoler vi litt tilbake til 2003 til Valhall i Oslo – der Sandefjord fotball møtte Vålerenga for å kjempe om opprykk, øker pulsen. Sandefjords Blad var der med nesten hele staben for å lage et fotballmagasin om den varslede triumfen. Bilaget måtte handle om skuffelser i stedet, men egentlig var det et seierskrift for hvilket lokalt engasjement fotball kan skape.

LES OGSÅ: Er det riktig for SF å rykke opp nå?

Sport er oppturer og nedturer - og utvikling. Det som engasjerer i dag, engasjerer kanskje ikke i morgen. Skal vi lykkes med å lage engasjerende sportssaker, kan vi i alle fall ikke spre dekningen vår på saker som blir lite lest. Vi noterer jo også selvsagt den direkte kontakten klubbene nå har med sine publikummere. De legger ut informasjon på egne sider, bruker sosiale medier og til og med streamer kamper selv. Målet må være at Sandefjords innbyggere får tilgang på best mulig innhold, uansett hvem som lager det. Det er likevel ingen grunn til at vi skal drive med dobbeltarbeid som vi får lite igjen for.

Vi endrer derfor nå måten vi dekker sport på. Vi vil fortsatt dekke håndball når det er noe å skrive om, men droppe den løpende dekningen av kampene til Sandefjord Håndball. Sakene blir sjelden lest av flere enn 500 og det forsvarer ikke lenger at vi bruker store ressurser på dette. I stedet vil vi satse på å lage saker som engasjerer flere, gjerne gode nyhetssaker fra Sandefjord Håndball.

For Runar sin del kan vi tilby en stream fra kampene. Her vil dekningen nå i større grad dreie seg om å gjøre leserne oppmerksomme på hvor de finner vårt beste innhold: direkte TV-overføring via nettstream.

For Sandefjord Fotball tenker vi at vi selvsagt skal fortsette dekningen. Men vi er nødt til å gjøre grep for at sakene skal leses bedre. Vi inviterer derfor alle som vil, inn til et møte om dette hos oss 31. oktober klokka 18. Det eneste jeg ber om, er at du forhåndspåmelder deg og legger igjen mailadressen, slik at vi kan bytte lokale om det blir veldig mange. Send epost til steinar@sb.no – merk mailen "fotballmøte".

Selv om vi er åpne for innspill står dette fast: Sandefjords Blad er en uavhengig avis og ser det som vår oppgave å gi våre lesere relevant informasjon – uavhengig om det er gode eller dårlige nyheter.

Ellers er vi enige med Morten Fon: Sport skal engasjere!

Og har du et tips til oss? Legg det gjerne inn her!

ANDRE MENINGER:

Derfor må domstolen ligge her

Ja, hvordan våger vi?

Når vi ikke lenger kan stole på politiet, hva da?


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags