At lederne i HSO-utvalget fortsatt går inn for å bygge det nye sykehjemmet på leirgrunn, er det mange som ikke forstår. Vi støtter ordføreren!

SYKEHJEM: Med ti mot én stemme går Eldrerådet inn for ordførerens forslag om «Alt på Nygård», skriver Ragnar Klavenes. Foto: Kurt André Høyessen

SYKEHJEM: Med ti mot én stemme går Eldrerådet inn for ordførerens forslag om «Alt på Nygård», skriver Ragnar Klavenes. Foto: Kurt André Høyessen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det er stor forvirring når det gjelder tafatte politikere som ikke kommer noen vei med sykehjemsutbyggingen. I «Leve hele livet»-reformen går det fram at «kommunene bør involvere eldre med å planlegge og utforme nærmiljø og lokalsamfunn».

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Da bestemmelsen om å bygge nytt sykehjem for 174 pasienter høsten 2015 ble behandlet av Eldrerådet, var det skepsis i rådetm og det ble føyd til at også andre alternativer måtte vurderes. Tre år senere og etter bruk av mange millioner kroner kommer vurderingen om alternativer.

I januar 2017 anbefalte alle 22 medlemmer og varamedlemmer i Eldrerådet at Lunden måtte bevares til alt var klarlagt med det nye sykehjemmet. Hadde dette rådet blitt fulgt, ville ombygging på Nygård kunne blitt gjort med mindre ulemper enn det som nå må forventes.

De mange uttalelser som kommer fra politikerne, tyder på at de har dårlig kontakt med brukerne. Det er spesielt politikerne i helse, sosial og omsorgsutvalget (HSO) som må ta ansvaret for den bedrøvelige situasjonen kommunen har kommet i. For ikke så lang tid tilbake ønsket HSO at nytt sykehjem skulle stå ferdig i 2019. Nå er vi heldige om oppstarten kommer i 2019 og at det blir ferdig i 2022. At leder/nestleder i HSO-utvalget fortsatt går inn for å bygge det nye sykehjemmet på leirgrunn, er det mange som ikke forstår.

Ragnar Klavenes.

Ragnar Klavenes.

Med ti mot én stemme går Eldrerådet inn for ordførerens forslag om «Alt på Nygård». I tillegg til å oppgradere nåværende bygg til 108 plasser, vil Eldrerådet begrense økningen til ett tilbygg med opp til 64 plasser. Det må inkludere avgrensede plasser og egen sansehage for spesielt krevende pasienter.

Det er ikke ønskelig at det i tillegg kommer omsorgsboliger på Nygård-tomten. Det er beklagelig at det ikke er realistisk å oppgradere nåværende Nygård-bygning til full Husbank-standard på 28 kvadratmeter inkludert bad på 6,7 kvadratmeter. For de aller fleste som bor på Nygård og deres pårørende vil oppgraderte rom med et noe mindre eget bad bli godt mottatt. Det kom tydelig fram på Eldredagen 1. oktober da forsamlingen på 135 personer kom med en rungende applaus da det ble nevnt at fortsatt bruk av Nygård var et aktuelt alternativ.

De fleste alternativene baserer seg på at åtte rom på Møylandsenteret blir brukt for å ivareta sykehjemsplasser. Det kan bli et nødvendig midlertidig alternativ, men da må de som blir bosatt på disse åtte plassene, bli behandlet som om det var sykehjem. Det vil si at de ikke skal betale husleie eller for mat.

Det er kommunevalg neste år, og vi eldre vil følge veldig godt med i hva de forskjellige partier vedtar den 23.10. med hensyn til nytt sykehjem. Både ordfører, eldrerådet og eldre i kommunen mener vi nå må komme videre. Da er konklusjonen at oppgradering sammen med nybygg på Nygård, er det eneste realistiske alternativet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken