Gå til sidens hovedinnhold

Hvem har egentlig best kontroll Hilde Hoff Haakonsen

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er mye debatt om sykehjem i Sandefjord om dagen. Jeg forstår det er ulike meninger om  hva som det beste alternativet. og mange meninger og følelser er i sving. Debatten i Kommunestyret var opphetet til tider, jeg synes det topper seg når Hilde Hoff Haakonsen (Ap) mener ordfører ikke kan regne og mener vårt forslag om å bygge nytt bygg på Nygård med inntil 80 plasser som er økonomisk begrenset til 200 millioner netto kommunale kroner er så langt unna realistisk at det er å lure innbyggere og politikere som støttet vårt forslag.

I sin iver etter å snakke ned SP/Høyres forslag fikk hun tydelig ikke med seg at statlig tilskudd kommer i tillegg. noe som var helt tydelig i saksframlegget hvis man hadde satt seg skikkelig inn i de forskjellige alternativer sitt økonomiske oppsett. Vårt forslag viser seg å være godt innenfor den økonomiske rammen som er satt til 319 millioner kommunale kroner. forutsatt statlig tilskudd som det er en liten usikkerhet om ved begge alternativer.

Hilde Hoff Haakonsen og hennes meningsfeller stemte i tillegg mot punkt 4 i sak 096/18 som la begrensninger på den økonomiske rammen på 319 millioner med tanke på at det ville være for lite for å realisere Kombinasjonsmodellen med nytt bygg på Haukerød!  Jeg synes det da blir merkelig og dagen etter gå sterkt ut i SB med egen artikkel og igjen spekulerer i kostnadssprekk på prosjektet på Nygård. Når hun gikk så hardt ut å beskylde SP/Høyre som forslagsstiller for å ikke kunne regne og  lure innbyggere og politikere med urealistiske økonomiske forutsetninger,  en påstand som endte i et mageplask.

Enda verre blir det når de stemmer ned begrensninger på netto økonomisk ramme med tanke på sitt eget forslag. SP er klar over at den vedtatte løsningen ikke gir den aller beste tjenesten. men vi mener vi kan gi en forsvarlig tjeneste til flest mulig for de midlene vi har til disposisjon i dette kommunalområdet. Et budsjett vil alltid ha en begrensning, slik er hverdagen i en kommuneøkonomi

Som politiker har man hele tiden et forvalteransvar i å gi gode tjenester for de midlene vi har i budsjetter og økonomiplaner. Jeg synes det er viktig å arbeide konstruktivt for de løsningene som blir vedtatt, så lenge de viser seg å være realistisk gjennomførbare. SP/Høyres forslag til Sykehjem på Nygård er det. De har hittil de beste forutsetninger for å være innenfor en økonomisk kontroll. Jeg ser fram til å komme i gang med prosjektet for å kunne gi et tilbud til de som trenger det så inderlig 

Kommentarer til denne saken