Lag etter lag skrelles av sykehjemmet

Artikkelen er over 1 år gammel

La oss håpe planene om nye sykehjemsplasser i Sandefjord – støttet delvis av Husbanken – ikke er som en løk.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Men siden 2015, da daværende rådmann Gisle Dahn la fram visjonen om et flunkende nytt sykehjem på Haukerød, er lag etter lag skrelt vekk fra den opprinnelige planen. Drømmen var et flunkende nytt sykehjem med 174 plasser til en prislapp på 620 millioner kroner – hvorav 301 millioner skulle komme fra Husbanken.

Så ble første lag skrelt vekk: Prosjektet ble for dyrt og det ble forsøkt med en løsning der hovedkjøkkenet og parkeringskjeller ble droppet. Men så viste det seg at det heller ikke var nok. Grunnforholdene på Haukerød var så krevende at totalrammen likevel ble 850 millioner kroner.

LES SAKEN HER: Bror-Lennart Mentzoni (KrF) om nytt sykehjem: – Det var ikke dette vi vedtok

Så ble et nytt lag skrelt vekk: I oktober i fjor valgte et flertall politikerne i Høyre og Senterpartiet å droppe Haukerød helt, og heller sette opp et nybygg på Nygård. Her skulle de få plass til inntil 80 nye plasser innen 2022. Vedtaket kom ikke i stand uten protester. Spesielt falt løsningen Bror Lennart Mentzoni (KrF) tungt for brystet. Som leder for hovedutvalget for helse, sosial og omsorg hadde han lagt mye engasjement ned i å få reist det nye sykehjemmet på Haukerød. Følelsesladd tordnet han mot Høyre fra talerstolen – men til ingen nytte.

LES MER OM DET HER: Derfor gråter de for Haukerød sykehjem

Ikke rart at han protesterte på nytt denne uka, da enda et nytt lag ble skrelt vekk fra prosjektet. Med unntak av å holde seg innenfor kostnadsrammen, blir det store endringer av prosjektet: Det blir ikke parkering i kjelleren, det vil ikke ha utearealer på taket – og det er nå på det rene at de 108 ombygde plassene i det gamle sykehjemmet på Nygård ikke vil ha Husbankstandard – og at de dermed ikke vil utløse tilskudd.

LES OM DET HER: Bor du her må du våkne nå!

Det er imidlertid verdt å merke seg at nybygget vil ha 72 nye plasser – og at kommunen regner med å få 125 millioner kroner i Husbankfinansiering her. Totalt får kommunen dermed 200 moderne plasser til en nettopris av 298 millioner.

Det er vel kanskje ikke noe en kommune isolert sett ville ha takket nei til – skuffelser til tross.

ANDRE MENINGER:

Hvis Norge er så likestilt, hvorfor er kun én av 10 norske næringslivsledere kvinner?

Bryggekanten er for alle. Mye ville vært gjort hvis utbyggerne hadde fulgt retningslinjene og politiske vedtak som allerede finnes 

Røkkes skyskraper her? Hva er dette for noe galskap? 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken