Gå til sidens hovedinnhold

Frp ønsker ikke omregulering fra ferjehavn

Artikkelen er over 2 år gammel

Svar til Erina Bryn Kjær, hovedtillitsvalgt Color Viking:

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er grunn til å komme med en oppklaring på om Frp følger med i timen. Det gjør vi sa absolutt, og jeg gjentar hva jeg skrev i mitt innlegg: «Det kan virke som om Arbeiderpartiet mener at vi kan velge å vedta bort ferjedriften! Det kan vi nok ikke, det vil kunne være brudd på EØS- avtale, norske og internasjonale regler. Sandefjord kommune har en offentlig havn, og derfor også mottaksplikt. Eller har Arbeiderpartiet glemt hele «ferjessaken» vedrørende etableringen til Fjord Line?»
Jeg presiserer at jeg skrev Sandefjord kommune har en offentlig havn, og så lenge vi har det, så har vi også visse forpliktelser og kan bli utfordret i forhold til ferjedrift.

Jeg er selvfølgelig klar over at vi kan omregulere dagens havneområde til noe annet, og på den måten unngå ferjedrift på kommunal grunn. Og det var her jeg ønsket at Ap tok del i debatten.

Skal sjøfartsbyen Sandefjord regulere bort sitt havneområde til andre formål? Frp ønsker at Sandefjord kommune skal ha en havn, og vi mener at ferjene kan benytte terminalen lenger enn til 2025.

Kommentarer til denne saken