NEI! Du trenger ikke se til Larvik, Hilde Hoff Håkonsen

Av
DEL

LeserbrevNå er det nok, jeg har selvfølgelig fulgt valgkampen nøye, både i Sandefjords Blad og på sosiale medier. Jeg hadde ikke lyst til snakke om andre partier sin politikk i valgkampen, og holdt nesten på å klare det. Men nok ble nok, da jeg leste enda et oppslag fra Ap hvor de forsøker å fremstå som født på ny.

Først til oppslaget på SB.no om at Sandefjord må lære av Larvik i forhold til tilskudd til private barnehager. Jeg vil starte med å si at jeg er meget glad for at Arbeiderpartiet har skiftet syn og vil ta private barnehager til seg. Tilskuddsordningen til private barnehager i Sandefjord har en lang historikk. Vi må tilbake til da barnehageforliket ble inngått i 2003. Det skulle bygges 12.000 nye plasser hvert år i 2003 og 2004, og resten i 2005. Kommunene fikk lovfestet plikt til å tilby barnehageplasser og plikt til å likebehandle kommunale og private barnehager.
Det offentlige tilskuddet til barnehager skulle økes til om lag 80 prosent av kostnadene fra 1. mai 2004.

Statstilskuddet skal betales direkte til barnehagene ut 2005, deretter er det flertall for å ta det inn i kommunenes rammeoverføringer. Sandefjord Frp utfordret etter hvert regjeringens syn på likebehandling og tilskuddsoverføring på 80 %. Vi mente det ikke var å likebehandle.

Da vi kom til ca. år 2010, så var overføringen økt noe, om jeg ikke husker helt feil, så var den økt til 90 %. Vi tok signalene fra de private barnehagene den gang og sørget for en økning med 5 % over kommunebudsjettet opp til 95 %. Det vedtaket sto FRP, Høyre, KrF og jeg mener V bak. I 2015 så ble det likebehandling, endelig så kan private barnehager motta 100 % i offentlig tilskudd, av det kommunen bruker på sine barnehager. Det skjedde med H/FRP i regjering.
I forrige periode så kjempet nettopp FRP for å se på beregningsmodellen og fremmet forslag om det i kommunestyret, vi sto alene og forslaget falt. Hilde Hoff Håkonsen har vært opposisjonsleder, gruppeleder for AP og vært medlem av hovedutvalg for oppvekst og kunnskap i tre år. AP har ikke fremmet et eneste forslag om å se på beregningsmodellen, så rart at det plutselig ble en viktig sak. Samtidig så er Arbeiderpartiet sin valgkampsak over hele landet, å gå til kamp mot det de kaller velferdsprofitører!

Og til slutt, jeg spør igjen!
Arbeiderpartiet har ved tre anledninger frontet behovet for byvekstavtale med staten, til og stemt for at kommunen skal jobbe for det. Jeg har spurt AP ved flere anledninger om de ønsker bomring i Sandefjord, ikke fått svar, jeg har lett etter noe om det i valgprogrammet, ikke et ord om byvekstavtaler eller bom. Partiets ordførerkandidat har til og med unnlatt å svare på spørsmål om dette på VG sin valgomat. Vil det bli byvekstavtale og bomring om Arbeiderpartiet skal styre?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags