Gå til sidens hovedinnhold

Ja til Pride overalt!

Artikkelen er over 2 år gammel

Jeg leser med frustrasjon innlegget til Maren Anne Krüger fra Partiet de Kristne. I dette innlegget kommer hun med mange påstander, ytringer og meninger om Pride-paraden som foregår over vårt vakre nokså inkluderende land.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Krüger kommer også med meninger om min legning, hvordan jeg og resten av «homobevegelsen» fronter at det unaturlige er naturlig, og at vi kamuflerer et skjult budskap under det at man skal kunne elske den man vil. Hva det skjulte budskapet er, kommer aldri frem.

I innlegget motsier hun seg selv under utsagn som blant annet:

«Det er mange gode verdier som barn kan engasjeres i, eksempelvis empati, menneskeverd og inkludering. PDK mener det er viktig å videreformidle dette i ung alder».

Hva er da galt med å feire Pride i barnehagen? Hvordan kan dere videreformidle dette når dere mener det er unaturlig å være homofil? Hva er galt med å lære små barn å akseptere, tolerere og inkludere oss som er familier med for eksempel to mammaer?

Hvis man går til kjernen av hva Pride-paraden er, ser man at det ikke bare er en «vulgær, utagerende og usømmelig ytringsform». Ja, noen velger å ha det litt ekstra morsomt i paraden, ved å endelig tørre å være seg selv fullt ut, og gjerne putte på litt ekstra sminke eller kostyme den dagen. Pride-paradene rundt om i landet er først og fremst laget for å feire ulikheter, og årets tema, som er familie, er meget aktuelt å feire i barnehagene rundt om. 

Gjennom å utforske, utfordre og utvide familiebegrepet tror jeg at samfunnet kan bli bedre for både streite og skeive. Det finnes et hav av ulike familier der ute som lever gode, stolte liv; familier med bonusforeldre, to fedre med barn, single i fellesskap, to kvinner med hund, transpersoner med barn, tre foreldre, felleshusholdninger, bonussøsken, flere voksne i en kjærlighetsrelasjon, mens det for noen kanskje er vennene som er den valgte familien og de som stiller opp.

Ved å lære barna våre at dette er greit, så er vi med å skape et inkluderende samfunn som er trygt for alle. 

Og hva mener dere egentlig med at vi driver med ekskluderende uforskammet dobbeltmoral? Hvilken dobbeltmoral er det dere snakker om? 

Jeg som er lesbisk, skeiv, bifil, er først og fremst et menneske. Et menneske som absolutt ikke driver med en dobbeltmoralsk lobbyvirksomhet, selv om jeg ønsker at alle skal kunne være seg selv og feire ulikhetene i samfunnet.

Jeg ønsker å være en god mor som lærer datteren vår om forskjellige religioner, mennesker og kulturer og at alt er ok så lenge man ikke plager andre. Jeg føler meg verken umoralsk eller dobbeltmoralistisk av den grunn. Jeg har selv opplevd å bli drapstruet, spyttet på og forfulgt i Norge grunnet min legning.

Hvis vi går til utlandet, blir mennesker fortsatt drept for å elske noen.

Så lenge dette fortsatt skjer, er Pride fortsatt nødvendig. Så la oss oppdra våre barn til å bli tolerante og inkluderende voksne! 

Ja til Pride overalt! 

Kommentarer til denne saken