Kort eller varig velstand

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Sandefjord Arbeiderparti med Bjørn Orerød kommenterte 17. august mitt leserbrev av 12. august med å si at like muligheter gir velstand. Jeg påstår fortsatt at vi i dagens samfunn, forutsatt at man er frisk og arbeidsfør, har de samme mulighetene til å oppnå ulikhet dersom man yter litt ekstra og tør å satse litt. (jeg har aldri sett noe som tilsier noe annet).

Denne ulikheten må forstås med at noen skaper arbeidsplasser til naturligvis god gunst for dem som lykkes med sine satsinger. Dette er noe som igjen gir økt velstand for folk som ellers kanskje ikke ville hatt noen jobb å gå til.

Dette har tydeligvis Orerød og Sandefjord Arbeiderparti ikke forstått, eller i det minste ikke tatt veldig inn over seg.

Jeg hadde ved mitt innlegg ikke lest verken Høyres eller Arbeiderpartiets program. (de færreste har vel det). Men nå har jeg gjort det, og jeg er enda mer skremt av det jeg finner!

Bjørn Orerød skriver i sitt innlegg om Brexit, USA osv. – ja, da kunne jo jeg pratet om tidligere Sovjetunionen og deres fatale økonomiske fiasko da alle skulle oppnå likhet. Selv kommunistiske Russland og Kina har jo forstått at dette ikke fungerer, etter å ha prøvd i mange år og i stor grad gått bort ifra denne måte å tenke på.

Nei Orerød, nå snakker vi vel om lokal politikk i disse dager, gjør vi ikke? Jeg oppfatter det i alle fall slik!

Når jeg da går inn på Arbeiderpartiets lokale hjemmeside, så finner jeg en liste over deres 10 viktigste saker, og der er det jaggu ikke mye som gir håp om varig velstand, bortsett fra liket i form av like fattige den dagen kassa er tom.

I deres punkt 1 av 10 så står det at kommunen skal skape attraktive og trygge jobber (altså ansatt i kommunen). Ja vel, hvor skal de pengene komme ifra? Jo, det er vel skattepenger det, da ...

I pkt. 6 og 8 av 10 så står det noen fine ord om at de skal lage en næringsvennlig kommune, men ingenting konkret bortsett fra noen utredninger i selve programmet. (Lurer på om de er ferdige å utrede Store Blå som de mente måtte utredes bedre i våres da Anne Strømøy sitt forslag angivelig var altfor dårlig gjennomtenkt).

Jeg har flere konkrete eksempler på at Ap er et nei-parti til ting som åpenbart hadde gitt Sandefjord flere arbeidsplasser.

Så går jeg inn på Høyres lokale partiprogram, og allerede i første linje så står det at: Privat næringsliv er en forutsetning for vår felles velferd. Enklere og tydeligere kan det vel ikke sies.

I min bedrift så har ordføreren i byen, samt andre fra borgerlig side, vært og besøkt oss, uten at vi har bedt dem på besøk. I tillegg ble vi kontaktet av justisministeren, som kom og besøkte oss for noen år siden.

Så borgerlig side er åpenbart interessert i næringslivet og setter av tid til dem for å lytte. I motsetning så har vi aldri hatt noe besøk eller henvendelser fra noen som helst på rødgrønn side. Dette er jo litt tilfeldig, men det gjelder ikke bare vår bedrift, så jeg er litt usikker på hvor tilfeldig det er ...

Nei, vi må nøre opp under dem som ser sitt snitt til å oppnå ulikhet ved å gi dem gode forhold og hjelp under oppstarten, slik som Gründeriet og andre ting her i kommunen, for det skaper arbeidsplasser hvor noen tjener mye og noen tjener mindre, men bedre enn at vi i likhet må på NAV.

Er du en av dem som får pensjon eller annen støtte til livets opphold, så anbefaler jeg deg også å stemme på noen som ikke bare farer med fine ord og lovnader nå, men noen som legger til rette for at du får dine penger også en god del år inn i fremtiden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken