Tror du virkelig at Biltema, Jula, XXL, Elkjøp osv. kunne etablert seg i sentrum, Liverød? Nei, vi skal være glade for at vi får handel til Pindsle

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

John Ivar Liverød fra Sandefjord Arbeiderparti gjør seg noen tanker om viktig planlegging i Sandefjord og peker blant annet på den viktigste, rullering av kommuneplanen.

DEL

MeningerVi er enige om viktigheten av å holde en fast kurs mot de mål vi setter oss, og også behovet for stort engasjement fra befolkningen. Dette har vi blant annet fått gjennom en rekke møter våren 2018 med stort engasjement og mange gode og viktige innspill.

I tillegg mener vi at det er behov for å justere på gamle planer i takt med samfunnsutviklingen for øvrig.

Liverød peker på et par «feilgrep» vi har gjort og nevner Pindsle handelsområde og kontorarbeidsplasser utenfor sentrum. Undertegnede har lenge vært en forkjemper for å transformere Pindsle fra et tradisjonelt industriområde til dagens handelsområde. Jeg kan beklage at vi ikke tidsnok fulgte opp med tilstrekkelig infrastruktur, noe vi har bedret på i den senere tid, og fortsatt holder fokus på.

Likedan har jeg gjort det jeg kan for at kontorbedrifter kan etablere seg i Fokserød-/Kullerødområdet. Flere av dem ville ikke vært i Sandefjord i dag hvis ikke vi hadde tilrettelagt for deres tilstedeværelse.

Parallelt med dette kan vi glede oss over et levende sentrum, blant annet ved hjelp av vår parkeringsstrategi. Arbeiderpartiet vil som kjent ha høyere avgifter på parkering i sentrum, i strid med byens handlendes og gårdeieres ønsker.

Liverøds og Arbeiderpartiets store dilemma er mangel på alternative plasseringer. Tror han virkelig at Biltema, Jula, XXL, Elkjøp osv. kunne etablert seg i sentrum? Eller tror han at Grenland Group i sin tid ville etablere seg i sentrum?

Vi i Høyre forsøker å tilrettelegge for næringslivet, slik at de etablerer seg i Sandefjord og ikke bare i nabobyene. Alle dere hundrevis av ansatte i både handelsbedrifter på Pindsle og i kontorbedrifter utenfor sentrum skal vite at Høyre gleder seg over deres arbeidsplasser og skal gjøre vårt beste for at disse styrkes og helst utvides til glede for eiere, ansatte og Sandefjord kommune.

Hvis Liverød og Arbeiderpartiet fikk bestemme, ville dere gå usikre tider i møte.

Derfor bør det også være enkelt å vite hvilket lag du bør melde deg på!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags