Hva koster dette oss?

ALENE MOT RESTEN: Et enstemmig formannskap vedtok denne uka uten debatt å støtte ordførerens forsrlag om at vedtaket 14. april om oppsigelse av kommuneadvokaten ikke skal omgjøres, og at rådmannen ikke kan regnes som inhabil. Miriam Schei fulgte møtet på bakerste benk (t.h.).

ALENE MOT RESTEN: Et enstemmig formannskap vedtok denne uka uten debatt å støtte ordførerens forsrlag om at vedtaket 14. april om oppsigelse av kommuneadvokaten ikke skal omgjøres, og at rådmannen ikke kan regnes som inhabil. Miriam Schei fulgte møtet på bakerste benk (t.h.). Foto:

Av

«Tiden for spill er over» fastslo ordføreren i møtet som ble holdt denne uken.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er vel da på tide herr ordfører at også vi – kommunens innbyggere i Sandefjord – nå får beløpet på totale advokatutgifter som er påløpt frem til dags dato.

Oppfordrer deg og rådmann likeså til å komme med info over totalen. Det vil si når denne varslersaken får sin avslutning og endelige fakturaer foreligger fra alle advokater som er benyttet.

LES SAKEN HER: Satt bakerst i salen, og gjorde et siste forsøk på å nå fram: Men Schei fikk ingen støtte. Ordførerens forslag vedtatt enstemmig og uten debatt.

Varslersaken har nå gått over lang tid og burde vært avsluttet for lengst om det hadde vært utvist fornuft og empati, samt andre nødvendige faktorer. Det vil si når saker som dette kommer ut av sine proporsjoner.

Skammelig er det at våre skattepenger har og blir benyttet på denne måten.

Skattepenger som burde gått til det de er ment for – nemlig helse, omsorg, skole og annet til beste for byens innbyggere. Omfattende bruk av skattepengene på denne måten, er etter min oppfatning svært alvorlig.

Det er også forunderlig å registrere hvordan øvrige folkevalgte blindt ser ut til å ha fulgt og følger ordfører og nåværende rådmann sine valg og innstillinger i ett og alt.

LES OGSÅ: – Vi var der for å støtte Miriam

Våre folkevalgte ser ut til å passe på sin taburett og vegrer seg for å uttale seg og komme med et eneste motargument i saker som omhandler varsling generelt.

Vel, dere sitter jo trygt frem til neste valg. Vi får imidlertid håpe at denne varsler saken og annet som omhandler håndtering og forvaltning generelt i kommunen, blir husket når vi kommer til neste valgrunde. En evaluering er da kanskje på sin plass.

En annen sak rundt kostnader. Refererer til artikkel i Sandefjords Blad kort tid tilbake. (Betimelig tidspunkt kanskje?)

Rådmannen gikk da gikk ut i avisen og informerte om nødvendige sparetiltak som nå er på agendaen. Om jeg husker riktig ble det opplyst om diverse årsaker til at Kommunen hadde mistet inntekter og nå etter hvert ser seg nødt til å kutte kostnader på diverse steder i budsjettet.

Det ble for øvrig ikke nevnt et eneste ord om kostnadene rundt møteutgifter, honorarer til diverse advokater, samt kostnader / sluttpakke til tidligere rådmann etc.

Til slutt til alle dere nede på rådhuset. Vi lever ikke i Russland eller andre stater som har munnkurv og ikke tør å ytre en mening når noe er fullstendig galt. Det er leit og ynkelig å registrere hvor lite støtte som ser ut til å være utvist, når det gjelder kollegaer og mennesker bak varslersaker, som generelt har vært behandlet i Sandefjord kommune.

Håper nå det er mulig med en verdig og fornuftig avslutning av pågående varsler sak og mennesket Miriam Schei bak denne. Kanskje også til slutt minne oss selv på å behandle andre som vi ønsker å bli behandlet selv.

Om vi i livet generelt går klar selv, har vi jo barn, barnebarn og øvrig familie som vi håper og ønsker det beste for. At de gjennom oppvekst, voksenliv og alderdom møter mennesker som behandler hverandre på en god og anstendig måte. Vi bør alle jobbe for et godt samfunn - med fornuftig deling av felles goder og hvor god folkeskikk fungerer!

Kanskje det også er mulig for våre folkevalgte og administrasjonen generelt, å starte med å lytte mer til Sandefjords befolkning. Da tenker jeg på lærere i skolen, helse arbeidere og andre.

God styring og forvaltning av felleskassa vil alltid være viktig og samarbeid på tvers - gir som oftest gode resultater!

ANDRE MENINGER:

En handlingsplan med KrF-avtrykk


Dette er et angrep på oss alle


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.