Gå til sidens hovedinnhold

Sandefjord Fotballs jentesatsning

Artikkelen er over 5 år gammel

I helgen deltok laget jeg trener på HamKam Talentcup, en turnering der mange av de beste jentelagene i Norge deltar. Selv deltok jeg med et jentelag fra Lyn.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Dette er en trenerjobb jeg har kommet meg til fordi min hjemklubb hadde tro på jentefotball og på en ung trener. Det samme gjelder for Vestfold Fotballkrets. Som 19-åring ble jeg trener for J14-kretslaget til Vestfold, og jeg ble sendt på UEFA B-kurs av spiller/trenerutvikler i Vestfold, Espen Kirknes. At noen har troen på deg, enten som spiller eller trener, er noe av det viktigste når du er ung og usikker.

Gleden var stor da jeg i helgen møtte Sandefjord i Jenter 15-klassen, som attpåtil hadde en ung trener på sidelinjen. Vestfold har siden FK Larvik gikk nedover, slitt med å skape god satsing på jentesiden, stort sett fordi klubbene ikke har ønsket og maktet å samle seg om en satsing. Dette ønsker heldigvis klubbene i Sandefjord og Vestfold Fotballkrets å gjøre noe med i dag. Dette fortjener initiativtagere honnør for.

Til info tapte vi 1-0 mot Sandefjord i kvartfinalen, som til slutt tapte på straffer i finalen. Dette viser at om vi har troen på ungdommene, og gir dem muligheten, så er de fantastisk gode. 

Jeg tror at vi har nok gode spillere i Vestfold både på gutte- og jentesiden, samt ressursene som trengs, til at vi kan ha lag i Toppserien og Tippeligaen, men vi gir ikke ungdommen sjansen til å utvikle seg på et høyt nok nivå.

Derfor har Vestfold mistet spillere som Johanne Fridlund og Siw Døvle til henholdsvis Oslo og Telemark. Begge to spiller fast i toppserien og er aktuelle for aldersbestemte landslag.

At Sandefjord by og Sandefjord Fotball ønsker å gjøre noe med dette, er ekstremt gledelig.

Får Sandefjord Fotball satt i gang denne satsningen, kan det bli gøy å følge med på Vestfold-fotballen – og jeg tror jentene/damene kommer dit herrene ønsker – øverste nivå, med 50% vestfoldinger. 

Kommentarer til denne saken