Gå til sidens hovedinnhold

Sørg for at vannspeilet i Kilen bevares for allmennheten

Artikkelen er over 2 år gammel

Åpent brev til de politiske partiene i Sandefjord.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Undertegnede og mange med meg er forundret over nedbyggingen av vannspeilet som har forgått på Kilen, og som nå fortsetter ved siste etappe av utbyggingen for Nye Kilen Brygge.

Ved allmannamøte om revidert kommuneplan på Varden ungdomsskole på vårparten 2018 spurte jeg ordføreren i plenum om politikerne enda en gang ga tillatelse til å bygge ut i vårt felles vannspeil – som er tiltenkt sjøsport og rekreasjon for befolkningen i Sandefjord.

Svaret var nei, og det var betryggende.

Men så averterer Nye Kilen Brygge sin nye utbygging med to av blokkene utenfor den eiendomsgrensen de har betalt for. Jeg tok da kontakt med ordføreren og konfronterte ham med hva som nå er en realitet.

Ordføreren tok så kontakt med lederen i planutvalget, som bekreftet at det ikke var det politiske vedtaket.

I ettertid viser det seg at det ikke var fakta, men det motsatte, ved at politikerne enda en gang har tillatt nedbygging av vannspeilet som tilhører allmennheten og ikke Sandefjord kommune eller Nye Kilen Brygge.

Nye Kilen Brygge har nå bygget ned over 10.000 kvadratmeter vannspeil, som aldri lar seg tilbakeføre til allmennhetens bruk.

Skal dette få fortsette?

Eller hva tenker dere som ansvarlige valgte politikere å gjøre for å ivareta allmennhetens arealer for sjøsport og rekreasjon?

Og dette for at et fåtall velhavende innbyggere skal kunne sitte på terrassene sine og se utover vannspeilet.

Jeg ber dere ansvarlige politikere om å sørge for at vannspeilet i hele havneområdet ut til nærmeste LNF-område bevares for allmennheten. Dette bør gjøres ved at det legges inn som et punkt i den nye reviderte kommuneplanen for 2019.

Personlig mener jeg næring som er relatert til sjø, må behandles som tidligere og gis muligheter for utvikling av arbeidsplasser som er relatert til fiske og sjøtransport.

Ifølge administrasjon er datoen for innspill fra allmennheten lukket, men dere politikere kan nå komme med innspill frem til politisk behandling.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.