Kan vi få tilbake julemagien?

Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er julestri, handletur, og dager for de svulstige innleggene om å handle lokalt, og redde byen fra nettbutikkenes terrorregime.

Vi skriver lister, planlegger, budsjetterer og bestiller... Eller setter oss på fly eller båt over til de glitrende julemarkeder og opplevelseshandel.

Det er for mange triveligere å handle i små boder på et julemarked i København eller Krakow, enn å gå i ei maurtue av et kjøpesenter, sterkt preget av julestress og familieidyll som for lengst har flytta inn på Instagram, og ut av kjøpesenteret. 5åringer likte ikke timesvis med lysestaker og ullsokker i år heller.

Ofte frir handelstanden til politikerne, nå må en politiker fri til handelsstanden. Vi lager så flotte markedsdager i sommerhalvåret, i flere av byene våre. Jeg ønsker meg et julemarked! Jeg ønsker meg litt mer gløgg og julenek, litt mer hjemmebakst i juleboder og lokale håndverkere som selger varene sine på torget. Og litt mindre neonrosa black fridayplakater og svette kjøpesenter. For det er hyggeligere å gå ute på torvet i dynejakke, enn inne på kjøpesenteret.

Netthandelen er kommet for å bli. Men med Torp og Color Line rett i nærheten, reiser mange fortsatt ut for å gå på julemarked, eller handle ting man ikke får tak i, i de lokale butikkene.

Vi vet selvfølgelig ikke, men det er lov å håpe, at de lokale butikkene også er mer fristende om du kan ta turen innom et trivelig julemarked. Vi får det til i andre norske byer, det er ingenting som tilsier, at vi som har så flotte markedsdager i sommerhalvåret, ikke skal få til å skape litt julemagi også.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.