Heller sprø julegjester enn sprø svor

Triksene for å få til sprø svor er mange og et søk på nett vil gi uttallige treff. Den gode julestemningen derimot ...

Triksene for å få til sprø svor er mange og et søk på nett vil gi uttallige treff. Den gode julestemningen derimot ...

Artikkelen er over 1 år gammel

Siden jeg er utdannet kokk får jeg ofte spørsmål om jeg kan noen triks for å sikre sprø ribbesvor. Fakta er at jeg kan mange. Noen som helst ikke bør deles offentlig også.

DEL

MeningerMen har du invitert til julemiddag i dag og får mange gjester, håper jeg du får gjester som er sprøere enn det er mulig å få til en god ribbesvor. Spør du meg, er det dette som er hemmeligheten bak den skikkelige julestemningen.

Jeg savner for eksempel min onkel som en jul hadde med seg erter i lomma. Ingen skjønte helt hvorfor han satt og plukket på dem selveste julekvelden. Men en god stund senere vokste det opp erteplanter i alle mors blomsterpotter.

Spøkefuglen hadde da tatt hyre på et containerskip og var på trygg avstand et sted langs Brasils kyster. Han skulle bare ha visst!

Eller hva med den gangen jeg veltet en svær eske med Kong Haakon-konfekt utover gulvet. Skyldbevisst skyndte jeg meg å plukke opp alle bitene. Problemet var at det viste seg å være flere sjokoladebiter enn plasser i esken. Jeg skjønte ingenting??? Men hvorfor lo alle så godt?

Min bror hadde selvsagt lagt flere biter ned på gulvet fra en annen eske. Jeg ler av det også ... nå.

Eller hva med den gangen fatter og jeg skulle hente farmor til julemiddagen. Vi skjønte ikke hvorfor hun sto med bare skuldre og kun med selskapskjolen på midt i snødrevet i gata da vi kom? Jo hun hadde blitt lei av å vente på oss og hadde like gjerne stoppet første og beste bil: Om ikke de kunne hjelpe henne med å få kneppet kjoleryggen? Slikt står det respekt av.

Snakker jeg med venner og kolleger er det ingen mangel på gode opplevelser med sprø slektninger og rare venner i jula.

Jeg håper både du og jeg får noen flere slike minner fra denne jula. Når gavepapiret er kastet og juletreet er levert på miljøstasjonen er det disse minnene som sitter igjen.

God jul!

ANDRE MENINGER:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags