Kutt ned på julegavene!

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Jula kommer om vi vil eller ei – og for de aller fleste av oss så er jula et hyggelig avbrekk og en høytid vi stort sett verdsetter. For meg er jula like kjekk som før, men jeg ser andre verdier i den enn jeg gjorde tidligere. Det er ikke bare fordi jeg har blitt eldre med årene – langt derifra.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Til deg som har tenkt å svi av tusenvis av kroner på denne byttehandelen, så er mitt spørsmål: Kjøper du alle disse gavene av ren omtanke og nestekjærlighet, eller fordi at det er en tradisjon bare – å gå blakk fjorten dager inn i nyåret? Er det verdt det, egentlig?

For når romjula er igang, og butikkene blir invadert av kunder som ikke vil ha gaven de fikk, da fortoner det hele seg ganske motbydelig. Ikke kom å fortell meg at du bytter fordi du fikk to like bøker, eller at genseren var i feil størrelse. Du fikk noe du verken likte eller hadde bruk for! Gaven var rett og slett meningsløs.

Undertegnede gir fremdeles julegaver – men mengden er skåret drastisk ned. Sønnen min sa det så godt julaften i fjor da han åpnet flere pakker fra fjerne slektninger: «Hva i huleste skal jeg med dette?» Den dag i dag ligger de ubrukt i boden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags