Frivilligheten verdt mer enn kroner og øre

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Den frivillige innsatsen i Norge tilsvarer ufattelige 150 000 årsverk og 125 milliarder kroner, ifølge tall fra Frivillighet Norge. Takk til alle frivillige som gir av sin fritid fordi de oppriktig bryr seg om sine medmennesker! 

«Det er lite som gir mer mening enn å bidra til at et annet menneske holder ut litt til.»

Tone, frivillig i Kirkens SOS

Uten våre frivillige ville det vært umulig å tilby en døgnåpen krisetjeneste på telefon og internett. De frivillige er Kirkens SOS sin solide grunnmur og sammen bidrar vi til mindre ensomhet, og noen ganger redder vi liv. Ikke bare det, frivillighet gir så mye tilbake!  Frivillighet bidrar i sum til bedre livskvalitet og et varmere samfunn.

Et fortrolig medmenneske

Felles for mange av våre innringere og innskrivere er at de føler at det er vanskelig å dele tunge tanker og vonde opplevelser med andre. Kanskje er de redde for å påføre sine nærmeste en byrde som er for tung å bære, føler at ingen bryr seg, er redde for å bli straffet. Noen er slitne av å være kasteball i et komplisert helsesystem.

Vissheten om at det finnes noen som er tilgjengelige døgnet rundt, bare et telefonnummer eller tastetrykk unna, gir trygghet.

Det de som tar kontakt med Kirkens SOS trenger aller mest er å bli tatt på alvor av et medmenneske som bryr seg. – Og hvem trenger vel ikke det? Hva er vel hver enkelt av oss uten andres anerkjennelse, omtanke og kjærlighet?

Frivilligheten – en trofast støttespiller i kampen mot ensomheten.

I sommer skrev eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen et leserinnlegg som ble publisert i en rekke aviser landet over: «Ensomhet er en stor folkehelseutfordring.» Hun bekrefter at temaet vil få plass i en ny folkehelsemelding som skal publiseres våren 2019.

Kirkens SOS besvarer omkring 500 samtaler hvert eneste døgn. For å opprettholde og utvikle frivilligheten og samtaletilbudet vårt, er vi avhengig av at politikere og andre viktige bidragsytere forstår hvor viktig frivilligheten er. Vi er avhengige av økonomisk støtte for å kunne rekruttere og lære opp endra flere frivillige. Vi ønsker derfor dialogen med eldre- og folkehelseministeren i utarbeidelsen av den nye folkehelsemelding velkommen!

-Og kunne du som leser dette tenke deg å lære mer om å møte mennesker i krise, være et fortrolig medmenneske på telefon eller chat og bli kjent med mange flotte frivillige? Ta kontakt med Kirkens SOS på www.kirkens-sos.no.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags