Kollektivtilbudet i Sandefjord - hva ventes det på?

Sandefjord sett fra Preståsen

Sandefjord sett fra Preståsen Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDet har nå gått over to år siden Andebu, Stokke og Sandefjord gikk sammen og ble stor-kommunen Sandefjord. Dette har vært en omfattende prosess, både før og etter sammenslåingen. Administrasjonen har jobbet hardt, politikerne har begynt å venne seg til et nytt landskap, og sakte men sikkert, ser vi nye Sandefjord ta form. Med de utfordringene det fortsatt byr på …

En sammenslåing bør ha som et av de aller øverste hovedpunkt: Inkludering Med dette mener jeg at alle de tre kommunene som ble til én bør føle seg like inkludert, i alle former samfunnets tjenester berører. Det bør også være slik at man kommer seg fra A til B innenfor kommunens grenser på en noenlunde lik måte, uten å være avhengig av å kjøre bil selv eller bli kjørt av familie og venner. Slik er det ikke i dag.

Sandefjord mister mange potensielle helge-besøkende og spesielt fra Stokke. De som ønsker å gå ut på byen for en pizza eller dans, velger Tønsberg fremfor Sandefjord- for da kommer de seg hjem uten å måtte betale i dyre dommer for taxi.

Det går nemlig et tog sent nok til at dette er mulig. Andre veien, fra Sandefjord til Stokke, går siste kollektivreise kl.2330 … Det er ofte rundt det tidspunktet enkelte går ut for å ha det litt moro og sosialt. Verken buss eller tog er å se før klokken 0530 igjen på morgenkvisten- det er litt vel sent å reke hjem når utestedene stenger 0230? Ikke rart pirattaxi-virksomheten blomstrer når det er slik.

De stakkarene som bor i gamle Andebu har ikke mange alternativene å velge mellom. Siste buss til Andebu fra Sandefjord sentrum går klokken 1430 på lørdager … Det går ikke buss på søndager. På hverdagene går siste buss retning Kodal/Andebu fra rutebilstasjonen kl.1840.

Lørdag og søndag er fra gammelt av kino-dager. Det er i helgene og på høytidsdager vi ofte har mulighet til å ta oss et kinobesøk. Men hvordan skal vi komme oss hjem? Jeg tenker spesielt på ungdommene som bor i Kodal/Andebu/Høyjord eller andre steder utenfor sentrums kjernen – de er helt avhengige av foreldre eller venner som kan kjøre de, og det gjerne begge veier. Er det inkludering? Barn som er store nok til å ta bussen selv, må kjøres privat dersom de ønsker en tur i svømmehallen eller ishallen på søndager. Skal det være sånn?

Hva hadde vi vel ikke vært tjent med om brorparten av disse 13000 bilene som passerer Kilgata hvert døgn ble byttet ut med kollektivtrafikk? En ferge fra Brygga til Framnes -for ikke å snakke om mellom Sandefjords strender sommertid? Hva ventes det på? 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags