Gå til sidens hovedinnhold

Arbeiderpartet vet ikke hvilket aktivt, levende og variert kulturtilbud vi har i Vestfold

Artikkelen er over 4 år gammel

Leser i SB 20. desember at Steinar Gullvåg, Arbeiderpartiet uttaler seg om at nistepakken, kultur ut på arbeidsplassen er borte, den kulturelle spaserstokken har forsvunnet inn i de kommunale rammetilskuddene og er usikker på om spaserstokken eksisterer. Gullvåg ønsker også at den kulturelle skolesekken skal utvides til videregående skole noe den allerede er.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg kan garantere Steinar Gullvåg og Arbeiderpartiet om at han tar skrekkelig feil på alle punkter og at han burde undersøke hva som satses på og hva som eksisterer i kulturlivet i Vestfold før han uttaler seg.

Den kulturelle nistepakken har eksistert i Vestfold siden 2006 i form av Arbeidslivets kulturseilas, der bedriftene er med og finansierer kulturopplevelsene på arbeidsplassen. Bare i 2016 har Arbeidslivets Kulturseilas tegnet 12 nye bedriftsabonnement og i Vestfold er det pr i dag 32 offentlige og private bedrifter med i ordningen. Deltakerne får i løpet av to år åtte profesjonelle kulturopplevelser på arbeidsplassen. Hvordan Gullvåg får dette til at kultur på arbeidsplassen er borte er uforståelig da 32 bedrifter med 30-200 ansatte pr. bedrift får dette kulturtilbudet. Det er også plass til flere bedrifter som ønsker kultur på arbeidsplassen.

Den kulturelle spaserstokken lever også i beste velgående i Vestfold. Vestfold fylkeskommune har fortsatt å tildele tildelingssummen i sin helhet til kommunene da oppgaven ble overført til fylkeskommunen. Kommunene i Vestfold skulle med dette kunne fortsette sin praksis med tanke på statlig tilskudd som nå er regionalt tilskudd. Fylkeskommunen samler nettverket med de som jobber med Spaserstokken i kommunene to ganger i året for erfaringsdeling, inspirasjon og utveksling av program-ideer. Posisjonen som består av FrP, H, KrF og V i fylkeskommunen mener i likhet med Gullvåg at dette er et viktig initiativ for å formidle kulturopplevelser til eldre mennesker derfor vil dette ivaretas. Jeg kan garantere Gullvåg og Arbeiderpartiet at kommunene får sin tildeling også neste år.

Når det gjelder å styrke Den kulturelle skolesekken for elever i videregående skole kan jeg opplyse Gullvåg at det allerede er utvidet til den videregående skole. Våren 2009 startet vi i Vestfold med 6 pilotskoler. Dette varte tom. skoleåret 2009/10. Helt siden skoleåret 2010/2011 har samtlige videregående skoler i Vestfold vært med i ordningen. Fra inneværende skoleår deltar også de private skolene i fylket, samt Skiringssal Folkehøgskole i den kulturelle skolesekken.

Jeg er glad Vestfold fylkeskommune har et aktivt, levende og variert kulturtilbud til unge som eldre og at Gullvåg, Arbeiderpartiet har tatt så feil av kulturtilbudet i vårt kulturfylke.

Kjære Gullvåg, når du i tillegg underskriver med stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet forventes det  at du setter deg inn i faktagrunnlaget i Vestfold før du kritiserer noe som allerede eksisterer i beste velgående.

Kommentarer til denne saken