Flere lærlingplasser

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Jeg er lei av politikere som kun snakker om yrkesfag fordi det er populært. Derfor er jeg stolt av at vi har en regjering som ikke bare snakker, men som gjør noe for yrkesfagene.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Skal Norge klare å omstille seg for framtidas arbeidsliv, så må vi ha flere fagarbeidere. For at vi skal klare dette så er vi avhengige av at bedriftene ansetter flere lærlinger. Vi er også avhengig av at færre fullfører utdannelsen sin innen yrkesfag.

Regjeringen har gjort mye bra for yrkesfag. Det har blant annet blitt innført et lærlingkrav til bedrifter som skal ta på seg oppgaver for det offentlige. Kravet går ut på at de må ha lærlinger for at det i det hele tatt skal få lov til å ta oppdraget. Lærlingtilskuddet har også blitt økt fem ganger på fire år.

Det er fem ganger så mye enn hva Arbeiderpartiet gjorde da de satt ved makta og er viktig for at det skal lønne seg for bedriftene å ta imot lærlinger. Alt dette er gode ting som har bidratt til å øke statusen til yrkesfagene. Likevel er det mer som må gjøres.

For at yrkesfagene skal fortsette den framgangen den har hatt de siste fire åra, så har vi ikke råd med en regjering ledet av Støre som systematisk nedprioriterer yrkesfag. Sist gang Arbeiderpartiet satt ved makta så brukte de ikke en krone mer på yrkesfag. Det er flaut og ganske skammelig. Derfor ønsker Høyre å bruke neste stortingsperiode på å sørge for en ytterligere økning av lærlingtilskuddet, samtidig som vi fortsetter yrkesfagsløftet og sørger for mer praksis i yrkesfag.

Norge er ikke på sitt beste før alle yrkesfagelever som har jobbet for det får en lærlingplass.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.