Dobbeltarbeidende skoleelever

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Lekser i den norske grunnskolen har vært obligatorisk i alle år, og så å si alle skoler i Norge følger dette. Men hvorfor har vi egentlig lekser? Gir det oss noe? Nei, det er forvirrende, overanstrengende, stressende og i stor grad unødvendig. Vi må ha bort leksene, og leve livet!

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Lekser stjeler fritiden til elevene. De fleste elever har rundt syv timer skole hver dag. Når man kommer hjem, hadde det vært deilig å kunne tenke på noe annet enn bare skole.

F.eks gjøre hva du har lyst til, vi bor jo tross alt i et demokratisk land! Å være sosial og være med venner, eller trene, som mange ungdommer er opptatt av, å holde seg i form, også de ungdommene som satser i idretten sin. Lekser ødelegger mye av satsingen, fordi det går ikke ann å bruke like mye tid på trening og lekser. Da må man fort velge om man skal prioritere trening eller skole først. Og skole er vanligvis førstevalget til de fleste. Tenk hvor mye lekser ødelegger.

Det føles ikke riktig at man nesten tvinger elever til å gjøre det, og det fra dag til dag. Ofte tar leksene to timer hver dag.

Når man kommer hjem fra en slitsom skoledag, så skal man sitte enda mer stille for å gjøre lekser.

Så er det middag og så er det natta.

Hva slags liv er det? Man blir ikke lykkelig av å ha det sånn. Det blir akkurat som å jobbe dobbelt. Menneskekroppen er ikke lagd til den type livsstil.

I det siste har det vært en del reportasjer i avisen fra ungdommer der de forklarer at de er helt utslitt og ikke klarer hverdagen mer på grunn av dette store problemet. Hvorfor er det ingen som gjør noe og griper inn? Vil vi virkelig ha et slikt samfunn?!

Flere skoler i landet har hatt leksefri skole over en periode. Resultatene har vært overraskende bra. Karakterene har blitt bedre, og elevene har vært mer opplagt, og konsentrerer seg mye mer når de er i timene. Elevene lærer ikke stort av leksene, man gjør dem bare for å bli ferdig.

Vi må heller ikke glemme at nesten alle er for leksefri skole. Så hva venter vi på?

Hvis dere vil ha et høyere karaktersnitt i norske skoler, da er det bare én ting å gjøre: fjern leksene!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.